Обезбиједили учешће на Свјетском првенству / - фото: SCREENSHOT/FACEBOOK.COM/ASAMALTA
19/09/2021 u 18:04 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јуниорске „ајкулице” пете у Европи

Хрватска – Црна Гора 12:14 (4:3, 3:4, 3:2, 2:5)

Базен у Гзири. Играно без присуства публике. Судије: Карлос Ортега (Шпанија) и Тамаш Ковач (Мађарска). Играч више: Хрватска 10 (5), Црна Гора 8 (6). Петерци: Црна Гора 1 (1).

ХРВАТСКА: Чубранић, Тиоцо 1, Бурђелез 1, Стојанац 1, Омрчен, Бакарић, Мозара 4, Радан, Чумбелић 1, Колак 4, Јанковић, Будиша, Ћосић.

ЦРНА ГОРА: Бјелица, Јановић 2, Хаџић 1, Бошковић 4, П. Кривокапић, Вукшић, В. Вукићевић 4 (1), Драговић, Л. Вукићевић 1, Баштрица 1, Д. Кривокапић 1, Томашевић, Вуковић.

Јуниорска ватерполо репрезентација Црне Горе савладала је Хрватску у борби за пето мјесто на Европском првенству на Малти.

„Црвени” су пут ка побједи у узбудљивом мечу трасирали серијом 3:0 у финшу треће и на старту четврте четвртине, када су преокренули на 12:10.

Тони Мазара је „коцкастима” дао трачак наде, који су брзо распршили Владан Вукићевић и Марко Бошковић (14:11).

Као и што смо рекли приjе почетка такмичења, циљ jе био четвртфинале и пласман на Свјетско првенство, што смо испунили. Мало jе недостаjало да направимо бољи пласман од петог мjеста. Недостаjало jе среће да приредимо изненађење против Грчке у четвртфиналу, коjа ће играти финале, што довољно говори о њиховоj снази. Момци су након тога одреаговали одлично и славили против два великана свjетског ватерпола, Италиjе и Хрватске. Морам бити задовољан на краjу. Остаjе нам да и даље радимо напорно, jош jаче и сигуран сам да ће нас ови момци ускоро обрадовати неком медаљом – рекао је тренер Милан Ћировић, чији изабраници су шампионат на Малти завршили са пет побједа и само једним поразом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 00:08