Ивовић стигао на Шквер као освајач пехара у Лиги шампиона / DEEPBLUEMEDIA/INSIDEFOTO - фото: GIORGIO SCALA
11/06/2021 u 11:22 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Када сте европски шампион и припреме вам лако падну

Капитен Про Река, Александар Ивовић се у четвртак вече прикључио црногорским ватерполистима на припремама у Херцег Новом. Млади ће дати додатни импулс ентузијазма да се оде корак даље на Олимпијским играма

Са ореолом европског клупског првака, трећи пут у својој каријери, Александар Ивовић је у четвртак вече стигао на припреме ватерполо репрезентације Црне Горе у Херцег Новом.

Од Леке се очекује да буде ударна игла „црвених” на Олимпијским играма у Токију.

Одмор је био кратак, само пет дана, али морамо да радимо јер су заиста велике обавезе пред нама. Разумијем да нисмо могли да добијемо више дана за одмор – казао је Ивовић.

Александру ипак није био проблем да се прикључи друговима на свом Шкверу.

Наравно да није, поготово кад се долази из позитивне атмосфере и амбијента који сам имао иза себе у последњих неколико мјесеци – додао је Ивовић и онда подсјетио шта је све постигао у претходном периоду:

Успјели смо да се квалификујемо на Олимпијске игре, онда сам се са Реком коначно попео на кров Европе. Свима у Ђенови је то био главни циљ у последњих шест година, али нам никако није полазио за руком. Успјели смо кад смо најмање очекивали. Догодили се  да први пут у последњих 14 година Реко иде на завршни турнир Лиге шампиона, а да није освојио првенство Италије. Губитак домаће титуле нам је помогао у остваривању вишег циља, јер смо отишли у Београд без притиска, очекивања су спласнула, што нам је скинуло додатни терет који нас је кочио свих ових година. Када се подвуче црта, задовољан сам протеклом сезоном.

Лека има једну неостварену жељу – олимпијску медаљу. Последња шанса је овог љета у Токију.

Међутим, има још доста до пута у Јапан. Генерална проба за наступ у земљи излазећег сунца ће бити финални турнир Свјетске лиге у Тбилисију, 23. јуна.

Свјетску лигу ћемо искористити да видимо који ће играчи бити конкурентни за Олимпијске игре. Имамо доста младих и талентованих ватерполиста и сигурно ће турнир у Тбилисију, поред императива резултата, бити у сврху тога да видимо који би то млађи играчи могли да дају додатни импулс ентузијазма да се у Токију оде корак даље него што смо стизали до сада на Олимпијским играма – рекао је Ивовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:35