Za polufinale protiv Jermenca / -FOTO: BSCG
25/10/2024 u 18:10 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Klepo u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Budvi

Crnogorski bokser došao na korak do medalje na Svjetskom prvenstvu za mlade, pošto je u osmini finala kategorije od 75 fo 80 kilograma pobijedio prekidom u drugoj rundi reprezentativca Sejšela Vena Keni Žana Čarlsa

Crnogorski bokserski reprezentativac Filip Klepo došao je na korak do medalje na Svjetskom prvenstvu za mlade u Budvi. Član BK Power boksing je u osmini finala kategorije od 75 fo 80 kilograma pobijedio prekidom u drugoj rundi reprezentativca Sejšela Vena Keni Žana Čarlsa. Od početka je bila očigledna razlika u kvalitetu, pa je bilo samo pitanje kad će Klepo primorati svoga rivala na predaju.

Poslednja prepreka crnogorskom bokseru na putu do polufinala biće u ponedjeljak Jermenac Armen Poghosjan, koji je u osmini finala eliminisao Hoze Ortiza iz Čilea.

-Izuzetno sam zadovoljan pobjedom. Bio sam dominantniji i spremniji, ali uvijek ima prostora za napredak. Bitno je da sam uspješno "probio led". Iskreno, imao sam tremu pred svojom publikom, u svojoj državi, jer je upravo zbog tog opterećenja teže nego na nekom drugom ringu. Što se tiče mog sledećeg rivala, ja se nadam najboljem. Daću sve od sebe da ostanem i dalje u igri za medalje. Imam dva dana da sa svojim trenerima pripremim taktiku za Jermenca. Gledaćemo njegove borbe, ne samo ovdje u Budvi već ćemo pokušati da dobavimo i od ranije, tako da vjerujem da ću biti spreman za opasnog rivala, rekao je Filip Klepo.

Nažalost, drugi crnogorski predstavnik na Svjetskom prvenstvu, Miloš Roganović završio je u osmini finala svoj nastup u Budvi, i to bez borbe. Zbog zdravstvenih problema. član BK Nikšić nije mogao za izađe na ring Torekhanu Sabirkhanu, pa je Kazahstanac bez borbe prošao u četvrtfinale kategorije od 63,5 do 67 kilograma.

-Nakon pobjede u eliminacionom meču nad reprezentativcem Srbije Hristoferom Dimitrovim jednoglasnom odlukom sudija, Miloš se osjećao loše, zbog problema sa gnojnom anginom. Doktori su u prethodna dva dana pokušali terapijom da ga osposobe, ali nijesu uspjeli. Usaglasili su se da Miloš nije sposoban za borbu i nažalost morao je na taj na čin da završi takmičenje, rekao je trener reprezentacije Boško Drašković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 18:11