Клубови грцају у проблемима / - фото: FACEBOOK.COM/SZVSC/
07/11/2021 u 12:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Которани тренирају аматерски, Новљани под ведрим небом

Куп Црне Горе сви ватерполо клубови дочекују са великим проблемима

Нова сезона црногорског клупског ватерпола почиње данас (недјеља) првим турниром Купа.

Због чињенице да се Регионална лига и ове сезоне игра турнирски и да су црногорски представници рано завршили наступ на евро сцени, Ватерполо и пливачки савез Црне Горе је донио одлуку да се национални Куп игра по новом систему како би тимови имали што већи број утакмица.

Јадран, Приморац, Будва и Катаро ће се надметати на два полуфинална турнира у Будви и Котору по систему свако са сваким.

Двије првопласиране екипе ће у Подгорици играти за трофеј, док ће се други и трећи борити за бронзу.

Нову сезону ће званично данас у 17 сати на базену „Драган Трифуновић” у Будви отворити которски тимови Приморац и Катаро.

Некадашњем шампиону Европе припада улога фаворита, али сигурно памте пораз из прошле сезоне.

Биће јако интересантно. Очекује нас напоран период, како у Купу, тако и Регионалној лиги. Највише ме брине што последњих мјесец и по дана тренирамо као аматерска екипа. Говорим о једном тренингу дневно у Будви, без приступа теретани – рекао је Марко Гопчевић.

Капитен Приморца поручује да су без обзира на све недаће, амбиције Приморца увијек највише.

Први турнир је најважнији, свака грешка ће се скупо платити, јер касније неће бити простора да се исправи. Даћемо све да у Будви одшкринемо врата финала. У финалу се игра на једну утакмицу и све могуће – додао је Гопчевић.

Приморац је одиграо два турнира у квалификацијама за Лигу шампиона, док ће Катаро вечерас играти прву утакмицу у сезони.

Нас троје-четворо смо имали пет дана припрема у Никшићу са репрезентацијом, гдје смо подигли форму на солидан ниво. Остали играчи имамо проблем што

Немамо базен у Котору, тренирамо по једном дневно и то само три или четири дана недјељно, тако да форма није идеална. То су наши дугогодишњи проблеми. Нас троје–четворо је било на припремама репрезентације у Никшућу тако да смо у бољем стању у односу на остатак екипе – говорио је о проблемима узданица Катара, Марко Мршић.

„Академија” се нада да ће и ове сезоне моћи да помрси рачуне ривалима.

У саставу имамо перспективне момце и сигуран сам да ћемо свакоме парирати. Прва утакмица нам је против градског ривала. Познајемо Приморац, нису много мијењали састав у односу на прошлу годину, очекујем добру утакмицу – казао је Мршић.

Сатница турнира у Будви

Недјеља: Приморац – Катаро (17), Будва – Jадран (19); понедјељак: Катаро – Јадран (17), Будва – Приморац (19); уторак: Будва – Катаро (17), Јадран – Приморац (19).

Највише промјена је претрпјела Будва. „Делфини” у сезону улазе са новим тренером Игором Мартиновићем и четири нова играча. Најзвучније појачање је бивши црногорски репрезентативац и изеђу осталих клубова бивши члан Приморца, Јадрана и управо Будве.

Вратио сам се у црногорски ватерполо и Будву, гдје сам наступао у сезони 2012-2013. Очекује нас напорна сезона, екипа је млада, уз нас тројицу искуснијих. Морам дати предност осталим клубовима, прије свих Приморцу и Јадрану, јер су годинама у истом саставу, имали су припремне и утакмице у квалификацијама за Лигу шампиона, па су уигранији од нас, док Катаро и ми још нисмо имали ни једну званичну утакмицу – рекао је Драшковић.

За разлику од Будве, Приморца и Катара, који тренирају на пливалишту „Драган Трифуновић”, ватерполисти Јадрана су због хаварисаног базена Института „Симо Милошевић” припреме за Куп, иако је новембар, обављали под ведрим небом на Шкверу. Проблеми са инфраструктуром у црногорском ватерполу ипак не утичу на амбиције Новљана. Изабраници Петра Радановића желе да наставе доминацију у домаћем ватерполу.

Стартујемо против екипе Будве која је доста промијенила састав у односу на претходну сезону, као уосталом и све четири екипе, тако да очекујем изједначене мечеве – закључио је капитен Јадрана, Марко Петковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:18