Ђурђић један од четири црногорска репрезентативца у Марсеју / DEEPBLUEMEDIA.EU/G.SCALA
02/06/2021 u 16:23 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Квинтет црногорских репрезентативаца напада европску титулу

Александар Ивовић капитен вјечитог фаворита за освајање ватерполо Лиге шампиона, Про Река. У Марсеју четири репрезентативца и тренер Милош Шћепановић. Капитен Француза је Игор Ковачевић. Ударне игле Хановера бивши чланови А репрезентације Црне Горе, Матија Бргуљан и помоћни тренер Предраг Јокић

Далеко је првак Црне Горе, Јадран био од пласмана на фајнал-ејт Лиге шампиона, али ће црногорски ватерполо имати своје представнике наредна три дана у Београду.

Највише Црногораца ће наступити за дебитанта на завршним турнирима, екипу Марсеја.

„Галебове” са клупе предводи Милош Шћепановић, док су у базену црногорски репрезентативци Дејан Лазовић, Богдан Ђурђић, Урош Чучковић и Владан Спаић.

Чланови освајача Евро купа из 2019. године су и бивши репрезентативац Црне Горе, Уго Крузија, француски репрезентативац из Котора, Игор Ковачевић и херцегновљанин који носи капицу Србије, Андрија Прлаиновић.

Стогодишњак је аутсајдер у четвртфиналу против браниоца трофеја, Ференцвароша, али се никад не зна, поготово јер је „Фради” ове сезоне имао много проблема са повредама првотимаца и коронавирусом, а у мађарском првенству није ни стигао до финала плеј-офа.

За разлику од Марсеја, од Ивовићевог Про Река се увијек очекују само титуле.

„Бјанкоћелестима” међутим европска круна измиче од 2015. године, а у Београд долазе уздрмани, након што им је Бреша прекинула шеснаестогодишњу владавину на апенинском полуострву.

Реко је велики фаворит у четвртфиналу са Васпо Хановером, чије перјанице су бивши црногорски репрезентативци Александар Радовић и Дарко Бргуљан.

У редовима њемачког првака је и Матија Бргуљан, док је помоћни тренер Предраг Јокић.

Сатница фајнал-ејта

Четвртфинале (четвртак)

Про Реко – Хановер (13)

Ференцварош – Марсеј (15.30)

Југ – Бреша (18)

Барселонета – Олимпијакос (20.30)

Полуфинале (петак)

Реко/Хановер – Барселонета/Олимпијакос (18)

Ференцварош/Марсеј – Југ/Бреша (20.30)

Барселонета је благи фаворит против Олимпијакоса, на основу партија у групној фази.

Ипак, не треба заборавити да су Пирејци од последња четири финала Лиге шампиона, наступили у три и да су 2018. године освојили титулу у Ђенови.

Нијансе ће одлучивати и у дуелу Југа и Бреше.

Дубровчани су у финалу Купа и првенства Хрватске поражени од Младости, док су борби за трофеј у Регионалној лиги изгубили од Радничког, тако да сезону лако могу завршити без и једног пехара, што би био куриозитет.

Бреша зна да одигра од сјаја до очаја.

Као што већ написано, прекинули су Рекову доминацију у Италији.

У прелиминарној рунди Лиге шампиона су два пута савладали Ференцварош, али су исто тако претрпјели дупли пораз од Барселонете, док су прво мјесто у групи Б изгубили због пораза од Јадрана, коме је то била друга побједа у такмичењу.

„Лавови” из Ломбардије ће играти и против традиције.

Никад нису стигли до полуфинала Лиге шампиона!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 13:21