Otvoreno Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici / -FOTO: MEDIA BIRO
16/09/2023 u 14:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lalošević: Nina Dragović na OI u Parizu

Ministar je ovu informaciju potvrdio na otvaranju Balkanskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici u Budvi.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević potvrdio je da će Nina Dragović predstavljati Crnu Goru u ritmičkoj gimnastici na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ministar je ovu informaciju potvrdio na otvaranju Balkanskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici u Budvi.

- Imam ekskluzivnu vijesti da će vaša Budvanka, Nina Dragović, dobiti pozivnicu za Olimpijske igre u Parizu", rekao je Lalošević.

Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici svečano je otvoreno u budvanskom Mediteranskom sportskom centru, a Crnu Goru predstavlja 15 djevojčica u individualnim grupnim vježbama - saopšteno je iz Gimnastičkog saveza.

Nastupiće Simona Sekulić i Hana Božović koje su najmlađe učesnice, predjuniorke su Iva Plemić, Mia Bečanović, Nađa Sekulić, Anđela Popović, Una Radanović, juniorke Nina Dragović, Anđela Vuković, Simona Marić, Milica Popović, Jana Šišević, seniorka Elizaveta Lugovskikh.

Predsjednica Gimnastičkog saveza Vesna Radonić koja je poželjela iskrenu dobrodošlicu svim učesnicima i gostima prvog Balkanskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici.

- Zahvalna sam timu BALKAN GYMNASTICS na pokazanom samopouzdanju. Za nas je velika čast, ali i dužnost što smo domaćini ovako prestižnog sportskog takmičenja u našoj zemlji. Ovo nije prvi put da Crna Gora otvara svoja vrata takmičarima važnih sportskih takmičenja. U Budvi su organizovana evropska i svjetska prvenstva u različitim sportskim disciplinama u našoj zemlji - rekla je Raonić.

Ona je naglasila da je sigurna da će učesnici i gosti vidjeti koliko je Budva lijepa i upoznati se sa ljubaznošću i toplinom ljudi u Crnoj Gori.

- Želim uspjehe, pobjede i lične rekorde svim takmičarima Balkanskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici. Uvjerena sam da će sportski fanovi svjedočiti lijepim i nezaboravnim nastupima. Izražavam svoju iskrenu zahvalnost svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji našeg prvenstva - čelnicima crnogorske federacije, volonterima, sportistima i navijačima - rekla je Raonić.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, kazao je da je to potvrda sjajnog rada gimnastičkog saveza.

- Mi to cijenimo u Crnogorskom olimpijskom komitetu. Nadamo se da ćemo u narednoj interakciji imati prvu učesnicu Olimpijskih igara iz ovog prelijepog sporta - poručio je Simonović.

Na prvenstvu u Budvi učestvuje 13 zemalja sa 250 djevojčica u četiri kategorije. Crna Gora će se prvi put takmičiti i u grupnim vježbama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 11:31