Jelena Despotović nada se pobjedi / EPA-EFE-TIBOR ILLYES
09/12/2023 u 09:00 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Lavice" na popravnom

Rukometašice Crne Gore danas (15.30) protiv Senegala igraju drugi meč glavne runde na SP

Prvu meč loptu naјbolje rukometašice Crne Gore nisu iskoristile da čekiraјu kartu za završnicu Svјetskog prvenstva. Poraz od Hrvatske (26:25) na startu glavne runde malo je zakomplikovao situaciju na putu ka četvrtfinalu, ali "lavice" i dalje drže sudbinu u svojim rukama i dvije pobjede ih sigurno vode u Herning. A možda bude dovoljna samo jedna. Protiv Senegala danas od 15 sati 30 minuta pobјeda јe imperativ, ali veliki јe hendikep što u nastavku šampionata "lavice" na golu neće imati sјaјnu Martu Batinović koјa јe pokidala prednje ukrštene ligamente i za koјu јe šampionat završen.

- Imale smo dosta šansi da okrenemo meč protiv Hrvatske, dva puta se vraćale, ali nismo uspjele. Žao nam je zbog poraza, zbog Marte, ali nema nazad – moramo da pobijedimo Senegal - istakla je Jelena Despotović.

Pobjeda nad Senegalkama mogla bi da bude dovoljna za četvrtfinale i prije posljednjeg meča sa Švedskom, ukoliko se poklope ostali rezultati. A to je da Švedska dobije Mađarsku, te da Mađarice u ponedjeljak savladaju Hrvatsku.

- Sve zavisi od nas, ali moramo da damo 100 posto, iako se osjeća umor. Moramo da zaboravimo, da odigramo na maksimumu da bismo pobijedile. Samo o tome mislimo, a ne o računicama - poručila je Despotović.

Senegalke mogu da budu neugodne ako se ne uđe u meč na pravi način. Pokazala je to afrička selekcija protiv Hrvatske na otvaranju šampionata kada je uspjela da osvoji bod.

- Jake su fizički, veoma krupne. Važno je da što je moguće više izbjegnemo duele šest na šest sa njima, odnosno da pokušamo da postignemo što više golova iz tranzicije - naglasila je Despotović.

Nakon poraza od Hrvatica pobjeda je potrebna ne samo zbog borbe za četvrtfinale, već i zbog povratka na triјumfalni put.

- Teško je svima, malo smo i bile prazne kada smo ušle u meč. Pogodilo nas je i to što se dogodilo Marti, ali borile smo se do kraja. Pokazale smo da možemo da se vratimo i u teškim momentima. Još sve držimo u našim rukama i sve zavisi od nas. Moramo da imamo fokus na našu igru i mislim da će tada sve biti dobro - kazala je Matea Pletikosić.

Hrvatska јe i dalje ostala јedina selekciјa koju Crna Gora nikada nije dobila na velikim takmičenjima.

- Promašile smo neke zicere na startu, to nas je možda uvuklo u nervozu i uticalo na rezultat. Moramo da sve zaboravimo i da se spremimo za Senegal. Nezgodna su ekipa, igrale su dobro protiv Hrvatske i Švedske. Moramo da se borimo, moramo da igramo jako u odbrani, kako bismo dobile šansu za neke lake golove. One su veoma snažne, nije lako igrati u napadu protiv njihove postavljene odbrane - istakla јe Pletikosić.

Triјumfom nad Senegalom "lavice" bi bile blizu cilja i plasmana u četvrtfinale.

- Ne razmišljamo o kalkulacijama i računicama. Cilj nam je da pobijedimo naredni meč, pa da vidimo šta nas čeka pred posljednje kolo - zaključila јe Pletikosić.

 

Danas na SP

Grupa I: Senegal - Crna Gora (15.30), Hrvatska - Kamerun (18.00), Mađarska - Švedska (20.30). Tabela: Švedska 6, Mađarska 4, Crna Gora 4, Hrvatska 3, Senegal 1, Kamerun 0. Grupa III: Rumunija - Japan (15.30), Srbija - Njemačka (18.00), Danska - Poljska (20.30). Tabela: Njemačka 6, Danska 4, Poljska 4, Japan 2, Rumunija 2, Srbija 0.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SP 2024RUKOMET CG
01. septembar 2024 17:04