Bijelić i Vojinović / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
01/10/2024 u 08:46 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ljetnji festival u Budvi okupio rekordan broj učesnika

U metropoli crnogorskog turizma nastupilo 752 rekreativca iz Bugarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore

Tradicionalna masovna manifestacija Sporta za sve Srbije i Crne Gore, ove godine 33. po redu, ostaće po mnogo čemu za pamćenje. Čak više od 40 sportsko rekreativnih društava iz sedam država, ili 752 učesnika, doprinijeli su rekordnoj posjeti Ljetnjeg festivala u Budvi. Na otvaranju je prisutne pozdravio Branko Vujović, predsjednik Balkanske asocijacije radničkog sporta, kojoj pripadaju Crnogorski savez sportske rekreacije Sport za sve i Asocijacija Sport za sve Srbije, zajednički organizatori Ljetnjeg festivala. Manifestaciju je otvorio Dragoslav Šćekić, ministar sporta i mladih Crne Gore, pohvalivši organizatore koji su uspjeli da u metropoli crnogorskog turizma okupe rekreativce iz Bugarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Potvrda je to velikih napora organizatora koji su svoje sposobnosti izdigli do vrhunca.

- Takmičarski duh, njegovanje fer pleja bez ijednog incidenta, druženje i bogat zabavni program, odlična organizacija i uslovi smještaja i ishrane učinili su da sve bude skoro idealno. Rekeativci su se borili maksimalno, ulažući poslednje atome snage kako bi ostvarili poen, krug ili gol više i svojoj ekipi donijeli bolji rezultat. Sumirajuči učinak Ljetnjeg festivala najuspješniji su bili gosti iz Bugarske koji su napustili Budvu sa pobjedničkim peharom, rekao nam je očito veoma zadovoljan Gligorije Vojinović, predsjednik Crnogorskog saveza sportske rekreacije Sport za sve.

Najviše pažnje na Fesivalu su donosile utakmice u malom fudbalu, odbojci, odbojci na pijesku, basketu, ali i narodni višeboj i vodeni triatlon, pa pikado.

image

Nastupili takmičari iz sedam zemalja

-FOTO: SPORT ZA SVE

U 17 takmičarskih disciplina rekreativci su nalazili najbolji način da se iskažu u spremnosti, spretnosti i vještini. Svakako da je nadvlačenje konopca bilo atraktivno, a takmičari u nogo tenisu i streljaštvu su zavrijedili posebnu pažnju.

-Potvrdila se još jednom velika ozbiljnost i kvalitet organizacije Crnogorskog saveza sportske rekreacije Sport za sve i Asocijacije sport za sve Srbije. Dokazali su da mogu bez obzira na vremenske uslove ispuniti kompletan program festivala i to uz učešće rekordnog broja takmičara. Čestitke svim učesnicima na iskazanoj pozitivnoj energiji, na korektnom i fer ponašanju, na dobroj zabavi i druženju, na novostečenim prijateljima. Međunarodni ljetnji festival sporta za sve "Budva 2024" ostaće u trajnom sjećanju svim učesnicima, rekao je prof. dr Budimir Bijelić, presjednik Skupštine crnogorskog saveza Sporta za sve, zatvarajući Manifestaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 08:50