Potpisnici ugovora sa ministrom i njegovim saradnicima / -FOTO: MINISTARSTVO SPORTA
13/09/2024 u 15:31 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo sporta podijelilo klubovima 170.000 eura

Ugovore o sufinansiranju programa sa 12 sportskih klubova iz prve kategorije sportova koji se nalaze na programu Olimpijskih igara potpisao ministar sporta Dragoslav Šćekić

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, potpisao je danas ugovore o sufinansiranju programa sa 12 sportskih klubova iz I kategorije sportova koji se nalaze na programu Olimpijskih igara.

Ministarstvo sporta i mladih je za klubove izdvojilo 170.000 eura, koja su dobili: Fudbalski klub Gorštak (Kolašin), Ženski fudbalski klub Breznica (Pljevlja); Košarkaški klub Sutjeska (Nikšić); Ženski košarkaški klub Primorje (Herceg Novi); Plivački vaterpolo klub Budućnost (Podgorica); Plivački vaterpolo klub Budva-Budvanska rivijera (Budva); Rukometni klub Lovćen (Cetinje); Ženski rukometni klub Budućnost (Podgorica); Odbojkaški klub Budva (Budva); Ženski odbojkaški klub Galeb (Bar); Atletski klub Sanja (Bar) i Atletski klub Rudar (Pljevlja).

Ministar Šćekić je izrazio zadovoljstvo što su Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih bili u prilici da obezbijede dodatna sredstva za realizaciju programa sportskih klubova.

-Iskoristili smo svoju zakonsku mogućnost, kako bismo finansijski dodatno podržali rad klubova i barem malo im olakšali sprovođenje svakodnevnih aktivnosti. U narednom periodu ćemo uložiti napore da se sistemski radi na poboljšanju uslova za sve klubova, rekao je ministar Šćekić.

Predstavnici sportskih klubova zahvalili su ministru Šćekiću i izrazili sigurnost da će u potpunosti opravdati novac i povjerenje Ministarstva.

-Prilikom raspodjele sredstava, vodilo se računa o tome da se podrže renomirani sportski klubovi, sa tradicijom, u okviru čega se vodilo računa o ravnomjernoj zastupljenosti, rodnoj ravnopravnosti, kao i javnom interesu u oblasti sporta.Takođe, vodilo se računa da se podrže i sportski klubovi za razvoj mladih talenata u cilju popularizacije bavljenja sportom među mladima, navodi se u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 15:40