Učesnici Specijalne olimpijade / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
27/09/2024 u 16:55 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Na stadionu Sutjeske završena Specijalna olimpijada Crne Gore: Nikšićani osvojili najviše medalja

Danas su na stadionu Sutjeske u Nikšiću Savez Specijalne olimpijade Crne Gore i Klub Specijalna olimpijade Nikšić organizovali državno takmičenje u atletici, na kome je učestvovalo oko 50 takmičara iz šest crnogorskih opština.

 Sa njima su bili i desetak trenera koji su došli u pratnji svojih sportista, koji su se takmičili u četiri discipline, trčanje na 50 i 100 metara, bacanje kugle  i skok u dalj. Svaki takmičar imao je pravo de se pojavi u dvije discipline.

Najviše medalja „pokupio“ je nikšićki Klub specijalne olimpijade, dok je prvi čovjek Skupštine Opštine Nikšić Nemanja Vuković najboljim  atletičarima uručio medalje.

Nagrađeni takmičari na današnjoj Specijalnoj olipijadi su u diciplini trčanja na 50 metara, u kategoriji žena, pobjednica je Ivana Ivanović dok je Krenan Preljkić pobjednik muškoj konkurenciji, a Vuk MandalinićPavle Draganić zauzeli su drugo, odnosno treće mjesto. U trčanju na 100  metara, disciplina za žene, prvo mjesto pripalo je Katarini Vuković, a drugo Sari Eraković. U muškoj konkurenciji prvi na 100 metara, u okviru IV divizije, bio je Đoko Delić, drugi Dejan Vučetić, dok je Branko Đurović zauzeo treće mjesto. U Trećoj diviziji trčanja na 100 metara, prvi na cilj stigao je Etem Ćosaj, drugi je bio Danko Vuković i Miloš Đurišić, koji je stigao treći. U Drugoj diviziji trčanja na 100 metara pobjednik je bio Ilija Tomanović, dok je Aleksandar Mrvaljević i Borislav Vlahović zauzeli drugo, odnosno treće mjesto. Predarag Matanović zauzeo je prvo mjesto trčanja na 100 metara u okviri Prve divizije, Petar Andrić bio je drugi, dok je Marko Radulović zauzeo treće mjesto.

Predsjednik Skuopštine Opštine Nikšić Nemanja Vuković je istakao da uspješno završena joj jedna Specijalna olipijada za nacionalne igre iz atletike.

-Zaista je zadovoljstvo provesti dio dana sa ovom divnom djecom i našim starim drugarima, za koje se trudimo da stvorimo što bolje uslove za život. Čestitam Specijalnoj olimpijadi iz Nikšića na odličnoj organizaciji nacionalnog prvenstva. Drago mi je što će Nikšić za mjesec dana biti domačin još veće Specijalne olimpijade – rekao je Vuković

Predsjednik Specijalne olipijade Crne Gore Aleksandar Vuksanović ističe da je Nikšić postao dobar domaćin ovakvih takmičenja zahvaljući dobrom radu Kluba specijalne olipijade Nikšić

-Savez specijalne olimpijade Crne Gore vrednuje i cijeni veliki rad nikšićkog sportskog kluba, kada su u pitanju osobe sa intelektualnim smetnjama. Krajem oktobra imamo imamo najznačajniji događaj u našem sportskom  takmičarskom kalendaru, a to su nacionalne igre koje će se održati u Nikšiću gdje se očekuje učešće preko 200 sportista. Imamo značajan porast takmičara koji se takmiče u sve tri kategorije, djeca mladi i odrasli.  Svi su oni uključeni u rad nacionalnog Saveza specijalne olimpijade i koji se na zadovoljstvo svih nas bave sportom – rekao je Vuksanović.

Predsjednik Kluba specijane olimpijade Nikšić Radovan Dragnić, čiji je klub osvojio najviše medalja na takmičenju, ističe da oni imaju i najbolje uslove za trening sportista

-Olimpijada koja je postala tradicionalna svake godine održava se u Nikšiću. Ovo je uvertira za buduće takmičenje, Nacionalne igre Specijalne olimpijade Crne Gore, koja će se za mjesec dana održati u Nikšiću. Naš grad, koji ima dobru infrastrukturu za ovakva sportska takmičenja ponovo se pokazao i kao dobar domaćin. Apelovao bih na otvaranje nekog novog i većeg hotela gdje bi se odjednom mogao smjestiti veći broj sportista. Gotov  je projekat za izgradnju nove atletske staze što će umnogome doprinijeti boljim uslovima za takmičenja u atletici. Pošto već odavno imamo Fakultet za sport, atletske klubove i Specijalnu olimpijadu Crne Gore, naš grad zaslužuje i da imi kvalitetnu atletsku stazu. Nije bitno samo osvojiti medalje i otići na neko takmičenje, suština je pomoći ovoj ranjivoj kategoriji, da se što više integriše u društvu kroz sportske aktivnosti. To je misija i suština svega ovoga. – rekao je Dragnić, koji je dodao da Klub specijalne olimpijade Nikšić ima preko 80 članova i time smo najmasovniji klub u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 16:55