Са данашње сједнице / - Фото: Ватерполо савез
28/10/2021 u 20:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никола Ровчанин и Владимир Чађеновић нови чланови ОУ Ватерполо савеза

У Подгорици jе данас одржана прва сједница сjедница четвртог сазива Скупштине Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе. Скупштином jе предсjедавао предсjедник Скупштине Мирза Крцић, а присуствовало jе 11 делегата од 17 са правом гласа

Jедногласно jе усвоjен Записник са Изборне Скупштине ВПСЦГ одржане 15. маjа 2021. године. За нове чланове УО ВПСЦГ jедногласно су изабрани извршни директор ЕПЦГ Никола Ровчанин и извршни директор ЦЕДИС-а Владимир Чађеновић.

Усвоjена jе Одлука о измjенама и допунама Статута ВПСЦГ. Усвоjен jе план реализованих активности са планом рада до краjа календарске године и финансиjског плана за 2021. годину, као и Извjештаj о утрошеним средствима добиjених од Управе за спорт и младе.

Усвоjен jе Правилник о регистрациjи и праву наступа ватерполиста у ВПСЦГ. Такође, све jедногласно.

- Ова година jе била изузетно захтjевна за наш Савез, и што се тиче такмичарског диjела, а поготово финансиjског. Имали смо велики броj ватерполо такмичења током циjеле године, наше четири селекциjе су учествовале на броjним великим шампионатима, и наставили смо континуитет осваjања медаља, преко злата у Свjетскоj лиги, до бронзе младе репрезентациjе на Свjетском првенству. Наши пливачи су такође учествовали на броjним такмичењима, а до краjа године гледаћемо их и на Европском и на Свjетском шампионату у малим базенима. Захваљуjем се нашим спонзорима, као и Управи за спорт и младе за подршу у овоj години. Али, као што сам и раниjе казао, да би нашим спортистима обезбиjедили jош боље услове за рад, и остали кандидати за велике резултате, потребна jе jош већа финансиjска и инфраструктурна подршка, првенствено државе - поручио jе предсjедник ВПСЦГ др Ђуро Марић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:13