Никола Ровчанин / ЕПЦГ
26/04/2022 u 11:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ровчанин: Струја неће поскупјети

Уз то, сачували смо и попусте. Тај попут остаје. Ми у овом моменту немамо елемената на основу којих би размишљали о поскупљењу струје, рекао је Ровчанин

У Електропривреди (ЕПЦГ) за сада не размишљају о повећању цијена струје, саопштио је директор те компаније Никола Ровчанин.

Он је у емисији Добро јутро Црна Горо казао да су у ЕПЦГ до сада били поносни што једино рачуни за струју нијесу расли.

“Уз то, сачували смо и попусте. Тај попут остаје. Ми у овом моменту немамо елемената на основу којих би размишљали о поскупљењу струје”, рекао је Ровчанин.

Он је навео да су због лоше хидрологије приморани на увоз електричне енергије.

“То кошта више десетина милиона, али управо због доброг пословања из првог квартала претходне године, гдје смо остварили рекордан профит од 48 милиона добити, успјећемо да превазиђемо овај период”, казао је Ровчанин.

Према његовим ријечима, због ситуације на свјетском тржишту не може се говорити о дугорочном периоду од годину, двије.

“Ја сам и рекао да нећемо повећавати. До краја јуна неће бити повећања и то ћемо задржати. Уколико буде неких промјена, ми ћемо обавијестити јавност”, додао је Ровчанин.

Говорећи о помоћи Црногорском електродистрибутивном систему (ЦЕДИС) од ЕПЦГ, Ровчанин је казао да ако нема ЦЕДИС-а, нема ни ЕПЦГ.

Он је објаснио да ако вас држава тјера да нешто што купујете скупље продајете јефтиније, ту не може бити профита.

“ЦЕДИС је дио ЕПЦГ групе и ако смо ми остварили профит, а ЦЕДИС остварио губитак, било нам је природно да нађемо начин да тај губитак покријемо, како се не би угрозила енергетска стабилност, јер ако не постоји ЦЕДИС-а, нема ни Електропривреде. Ми немамо другог начина да пласирамо електричне енергије до домаћинстава без ЦЕДИС-а”, казао је Ровчанин.

Он је додао да новац остаје у истој кући, а да је направљена медијска хајка.

“Циљ је био да се помогне ЦЕДИС-у, о моделима можемо да разговарамо, а о циљу не. Проблем је код оних који оспоравају циљ и кажу да је менаџмент крив за лоше пословање. Да сада оживимо све научнике да дођу на чело ЦЕДИС-а не би могли да послују позитивно”, закључио је Ровчанин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

09. maj 2024 03:11