Очекивана и убједљива побједа / Фото: Вук Илић
12/09/2024 u 22:25 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novljani savladali Banjaluku sa 32 gola razlike

Bio je to samo lakši trening za ekipu trenera Vladimira Gojkovića, koju sjutra veče u 18.30 očekuje protiv domaćina Juga možda i odlučujući meč za prvo mjesto u grupi koje vodi u Ligu šampiona

Vaterpolisti Jadran M:tela su u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona u Dubrovniku sa čak 32 gola razlike savladali Banjaluku rezultatom 35:3 (10:0, 7:1, 9:2, 9:0).

Bio je to samo lakši trening za ekipu trenera Vladimira Gojkovića, koju sjutra veče u 18.30 očekuje protiv domaćina Juga možda i odlučujući meč za prvo mjesto u grupi koje vodi u Ligu šampiona. Dubrovčani su na startu savladali Dinamo Bukurešt sa 15:8.

Novljani su protiv nedoraslih Banjalučana nanizali 17 pogodaka, a prvi gol su primili u poslednjem minutu druge četvrtine. Svi igrači Jadrana su se upisali u listu strijelaca, pa čak i rezervni golman Ilija Radović, koji je sa svog gola pogodio za 33:3. Samo prvi golman Novljana Darko Đurović nije zatresao mrežu rivala. Po sedam golova su postigli Strahinja Gojković i Dimitrije Obradović, pet Danilo Radović, četiri Vuk Milojević, po dva Uroš Vučurović, Damjan Vujičić i Danilo Stupar, a po јedan Aleksandar Ivović, Matija Sladović, Ilija i Vasilije Radović.


-Znali smo uoči meča da smo veliki favoriti. Igrači su ušli motivisano, da bi malo osjetili bazen za tu utakmicu sa Jugom koja nam je izuzetno važna. Meč sa domaćinom bi mogao da odluči o prvom mjestu i prolazu u Ligu šampiona. Spremali smo se cijele sedmice za to, nadam se da ćemo biti na nivou, rekao јe strateg Novljana Vladimir Goјković, a njegov sin Strahinja јe, uz Obradovića bio naјefikasniјi igrač meča: - Zadovoljni smo što smo otvorili turnir pobjedom nad Banjalukom. Ovo je utakmica u kojoj smo bili favoriti i očekivano smo pobijedili. Okrećemo se utakmici sa Jugom i nadamo se najboljem, kazao je Strahinja Gojković.


Pored meča Jug - Jadran M:tel, sjutra će se na bazenu "Gruž" od 20.30 časova odigrati i duel između Barselone i Dinama, dok je slobodna Banjaluka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
JADRAN M:TELJUG
12. septembar 2024 22:26