Težak zadatak u Zagrebu / -FOTO: CEV
25/09/2024 u 16:15 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbojkaši Budve u Zagrebu žele iznenađenje

Prvi meč uvodne runde kvalifikacija za CEV Ligu šampiona u Budvi odbojkaši Mladosti riješili u svoju korist rezultatom 3:1

Odbojkaši Budve nakon poraza od Mladosti kod kuće 3:1 u prvom meču uvodne runde kvalifikacija za CEV Ligu šampiona stigli su u Zagreb, gdje ih u četvrtak od 19 sati očekuje revanš i težak zadatak protiv jednog od najboljih timova regiona.

Nakon zahtjevnog meča u MSC "Budva", u kom su razliku pravile završnice setova, u kojima je uglavnom bolji bio šampion Hrvatske, tehničar Budve, Rastko Milenković očekuje još jednu tešku utakmicu, ali nada se zlatnom setu.

-Očekuje nas sigurno jedna teška utakmica na njihovom terenu, biće jako zahtjevna jer znamo da moramo da pobijedimo 3:0 ili 3:1, da bi igrali zlatni set za prolaz dalje. Vjerujemo u naš kvalitet i mislimo da možemo da ostvarimo pobjedu koja će nas poslati u sljedeći krug kvalifikacija, kazao je mladi tehničar Budvana.

Jedan od najboljih igrača Mladosti u Budvi, na zvaničnom debiju u dresu zagrebačke ekipe, bio je još jedan crnogorski seniorski reprezentativac, Đorđe Jovović, koji cijeni rivala i individulni kvalitet igrača Budve.

-Očekuje nas jako težak i, vjerujem, zanimljiv meč sa Budvom, koja u svojim redovima ima izuzetne pojedince, crnogorske odbojkaške velikane, koji imaju iskustva i znaju da se nose sa ovakvim utakmicama. Mi, sa druge strane, imamo prednost u seriji i prednost domaćeg terena, ali nam to ne dozvoljava se opustimo u bilo kom momentu. Pokušaćemo da što boljom igrom i našom agresivnošću izborimo sjutra plasman u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, rekao je Jovović, koji je meč u Budvi završio sa 15 poena.

Kako bi došali do drugog kola kvalifikacija za elitno CEV klupsko takmičenje, Budvani ne smiju da izgube više od seta, a u slučaju pobjede u najviše četiri seta ekipa Miljana Boškovića izborila bi zlatni set u Zagrebu. Šansi za debi u dresu Mladosti nada se mladi crnogorski reprezenativni srednji bloker, 18-godišnji Nikola Đurović, koji je ovog ljeta poptisao ugovor na četiri godine sa timom iz hrvatske prijestonice.

Meč se igra u Domu odbojke "Bojan Stranić", a sudijski par čine Aleksander Sikanjić iz Lihtenštajna i Dobromir Dobrev iz Bugarske.

Potencijalni rivali na narednom koraku ka Ligi šampiona je bolji iz para Inzbruk Tirol – Kapošvari, čiji je revanš na programu večeras, od 18 sati, a meč u Mađarskoj dobili su Austrijanci 3:0. U slučaju eliminacije Budva će evropsku priču nastaviti u kvalifikacijama za CEV Eurokup, u kojima ih čeka Valepa, trećeplasirana ekipa šampionata Finske prošle sezone.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 16:15