Odbojkaši Crne Gore / Foto: OSCG/Stefan Ivanović
24/08/2024 u 21:42 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbojkaši Crne Gore poraženi od Češke

"Crveni" dobili prvi set, na kraju odlučilo iskustvo gostiju

Crna Gora – Češka 1:3 (25:20, 18:25, 22.25, 21:25)

Dvorana: SC "Kolašin". Gledalaca: 350. Sudije: Petrović (Srbija), Ovuka (Bosna i Hercegovina).

CRNA GORA: Dubak, Ćinćur 4, Babić 1, Zvicer 7, Peruničić, Ćaćić 18, M. Joksimović 1, A. Joksimović (libero), Milenković 1, Jovović 12, Đurović, Ječmenica 9, Radević (libero), Pavićević 2.

ČEŠKA: Hadrava 2, Zajiček 10, Monik (libero), Sabrt 3, Bartunek 3, Vašina 20, Licek 12, Čeh 1, Kovarik (libero), Briknar 16, Indra, Polak, Klajmon 7, Drahonovski.

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore nije uspjela da iznenadi Češku, koja je opravdala ulogu favorita u Kolašinu, nakon preokreta u drugom kolu grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026.

Veoma dobra igra u trećem setu nije nagrađena novim vođstvom, a iskusni sastav Češke došao je do prvog trijumfa u grupi. Odlično otvaranje meča od strane Crne Gore, koja je nakon uvodnih dvadesetak poena uspјela da napravi seriju 3:0 na servis Matije Ćinćura i iskoristi generalno dobar servis tokom meča.

Kontrolisali su momci Ivana Joksimovića dešavanja na parketu, što јe doniјelo mirnu zavšrnicu i vođstvo u setovima (25:20). U drugom setu viđena je drugačija slika, pošto je Češka rano povela sa 4:1 na servis Klajmona, pa su "crveni" od početka jurili rivala i uspjeli da priđemo na 10:10.

Međutim, služio je servis Čehe i pravili su razliku, koja je rasla do +8, a sa 25:18 vratili su se u meč. Treći set bio je najuzbudljiviji, a Vojin Ćaćić i saigrači su ispustili šansu da osvoje bod, iako su odlično krenuli, tokom seta imali +5 na servis Marka Joksimovića, a u finišu dva poena prednosti.

Češka je seseriјom 6:1 zaključila treći dio utakmice. Dobar otpor mlada ekipa pružila je rivalu i u posljednjem setu, u kom smo jurili zaostatak od starta, uprkos čestim servis greškama Češke.

Uporni su bili "crveni", uspjeli su da sustignu rivala na 20:20, kada je Češka nanizala četiri poena, i sa 25:21 slavila prvi trijumf u kvalifiakcijama.

Vojin Ćaćić bio je najefikasniji u selekciјi Crne Gore sa 18 poena, Jovović je osvojio 12, devet Ivan Ječmenica. Na drugoj strani najefikasniji bio je Lukaš Vašina sa 20 poena. Odbojkaši će kvalifikacije zaključiti u avgustu 2025. godine, kada će dočekati Norvešku, potom gostovati selekciji Češke.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 12:58