Каратисти Омладинца / - Фото: КК Омладинац
06/01/2022 u 08:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Омладинац ствара шампионе и осваја медаље

Карате клуб Омладинац ствара шампионе, а потврда континуираног квалитетног вишедецениjског рада су 42 медаље са европских и свjетских првенстава, саопштено jе из подгоричког клуба

Омладинац jе основао Никола Раковић 1973. године, а за готово 49 година постоjања изнjедрио jе броjне репрезентативце СФР Jугославиjе, бивших државних заjедница и Црне Горе.

Клуб jе четири пута проглашаван за наjбољи у Главном граду, а његови чланови Марина Раковић, Марио Хоџић, Боjан Бошковић и Милена Jовановић носиоци су наjзначаjниjих признања Црногорског олимпиjског комитета.

Стручни штаб, предвођен Жарком и Марином Раковић, од ове сезоне чиниће и Владимир Jовић, Марио Хоџић и Сара Jовановић, коjа ће бити задужена за кате.

Хоџић и Jовановић водиће тренинге у Спортском центру Веном, радним данима од 19 до 20 сати, односно од 20 до 21 сат борбе.

- Као такмичар остварио сам много добрих резултата и изузетно сам задоволjан своjом кариjером. Сада имам нови циљ и нови изазов, а то jе да се остварим и у тренерскоj улози. Наслиjедивши потребно знање од свог тренера Жарка Раковића, по многима jедног од наjбољих на свиjету, вjеруjем да и у новоj улози могу доприниjети осваjању нових медаљња и промоциjи нашег клуба и државе - рекао jе Хоџић.

Тренинге у Далматинскоj улици, у склопу плесног клуба Сонрис, водиће Владимир Jовић, осваjач златне медаље са Европског првенства у конкуренциjи млађих сениора.

- Захваљуjући своjим резултатима и дугогодишњим радом у каратеу добио сам повjерење тренера Раковића, коjи ме jе обавезао да стечено знање пренесем на нове генерациjе, трудећи се да већ провjереном формулом створим што више нових шампиона. Не сумњам да ћу бити успjешан и у улози тренера (термини: Уторак, четвртак и недjеља од 18 до 19 сати) - рекао jе Jовић.

Тренинге на локациjи Тушки пут и Стари аеродром водиће Марина Раковић, коjа у кариjери има три европске бронзе – на Тенерифима 2012, у Будимпешти 2013. и Истанбулу 2015.

Бронзана jе била и годину касниjе на Свjетском првенству у Линцу и Европским играма, 2015. године у Бакуу.

Била jе и кадетска првакинjа Европе 2006. године у Подгорици.

- Већ дужи период се бавим тренерским послом за млађе узрасне категориjе. На Старом аеродрому водим секциjу од три до шест година и то понедјељком, сриjедом и петком од 17 до 17 сати и 45 минута. У Сали на Тушком путу радим са дjецом од шест до 12 година, а тренинзи су уторком, четвртком, суботом и недjељом од 18 до 19 сати. Уколико желите да ваше диjете буде шампион доведите га у Омладинац да тренира са шампионима - казала jе Раковић.

Бирана jе за спортисту Подгорице 2013. и 2015, док jе за наjбољег спортисту Црне Горе проглашена 2016. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:16