Miroslav Perković / EPA-EFE-KIYOSHI OTA
05/01/2024 u 12:27 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Perković: Imaju Španci slabih tačaka

Čeka nas odlična reprezentacija sa dosta individualnog kvaliteta, takođe i sa odličnim sistemom igre koji godinama gaje i nadograđaju – smatra centar „ajkula“

Vaterpolisti Crne Gore su Evropski šampionat u Hrvatskoj otvorili pobjedom nad Francuskom nakon peteraca (20:19). Već sjutra „ajkule“ nastavljaju borbu za bodove i to protiv Španije, jedne od najjačih selekcija svijeta.

-Čeka nas odlična reprezentacija sa dosta individualnog kvaliteta, takođe i sa odličnim sistemom igre koji godinama gaje i nadograđaju. Sigurno su dosta kvalitenija ekipa od Francuske – rekao je crnogorski centar Miroslav Perković.

Španci su na šampionatu u Budimpešti prije dvije godine osvojili titulu svjetskog prvaka. Po Perkovićevom mišljenju i ta selekcija ima mana.

-Mislim da protiv Španije možemo da tražimo šansu. I ta selekcija ima slabih tačaka i njih treba da napadnemo. Možemo da se takmičimo sa njima u ritmu i plivanju, jer smo fizički odlično spremni. Siguran sam i da će stručni štab odlično spremiti utakmicu - dodao je Perković

Slično razmišlja i Vlado Popadić.

-Znamo koje kvalitete imaju, tu je Felipe Perone već u poznim igračkim godinama, ali i dalje igra na fantastičnom nivou. Ne treba zaboraviti Alvara Granadosa koji je među najboljim napadačima na svijetu. Uz to, po mom mišljenju Španija ima najbolji sistem koji godinama primjenjuju – istakao je Popadić.

Popadić je potom dodao:

-Sigurno da su centri tačka koju treba da napadnemo u odbrani. Fizički su teški, malo ne trpe kretnje i sigurno je tu jedna od šansi koju treba da iskoristimo, kao i da odigramo pravi meč kakav je bio u Fukuoki, naravno uz izbjegavanje grešaka iz tog duela - smatra Popadić.

Sjutrašnji meč u Dubrovniku počinje u 17:45 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:10