Тања Брновић и Анастасија Бабовић са тренером Бојаном Поповић / - фото: ЖРК Будућност
17/09/2021 u 13:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Плаве” извукле поуке из меча у Копривници, спремне дочекују Борусију

Рукометашице Будућности свјесне да у другом колу Лиге шампиона морају показати већу агресивност него на отварању сезоне против Подравке.

Након пораза од Подравке у Копривници, на отварању нове сезоне, рукометашице Будућности наjављуjу боље издање у другом колу Лиге шампиона против Борусије Дортмунд.

„Плаве” ће у недјељу од 16 сати у „Бемакс арени” дочекати директног ривала за позиције које воде међу 12 најбољих клубова Старог континента.

Очекуjем већу борбеност у односу на премиjерни меч. У дуел против Подравке смо ушле млако, увидjеле смо да jе наjвећи проблем био наш приступ, односно чињеница да jе требало да будемо агресивниjе и да играмо са више фаулова. Добро смо анализирале следећег противника и спремне смо за нови изазов – казала је Татјана Брновић на конференцији за медије.

За разлику од Подгоричанки, Њемице су отвориле сезону на задовољавајући начин.

Изненадио нас jе реми Борусиjе против фаворизованог Ферецвароша. То jе изненађење за све коjи прате рукомет у последњих пар сезона, jер ФТЦ на свакоj позициjи има младе и квалитетне играчице, уз неколико искусниjих. Борусиjа jе освоjила важан бод у борби за пласман у наредну фазу. То jе задатак више за нас и морамо да имамо у глави то да нам jе ова утакмица веома важна, као и побjеда коjу желимо – додала jе пивот Татjана Брновић.

Будућност и Борусиjа били су ривали и прошле сезоне.

Вјечите шампионке Црне Горе добиле су оба дуела. У Дортмунду је било 28:26, а у Подгорици 31:27.

Нисмо ушле у дуел против Подравке онако како смо очекивале. Имале смо међутим времена да урадимо анализу и да извучемо поуке из првог полувремена. У другом полувремену смо показале да имамо квалитет иако смо млада екипа. Када поштуjемо договоре можемо да играмо против свих тимова. Борусиjа jе такође млада екипа, али веома квалитетна, што су показали против ФТЦ. Очекуjем велику борбу и вjеруjем да jе то jедини начин да нешто направимо. Борусиjа има расположене бекове, данас сви играjу квалитетан рукомет, па се дешаваjу и резултати коjи су за неке изненађење, као што jе реми њемачког тима против ФТЦ-а. Младост и велика енергиjа су дониjели бод Борусиjи, а вjеруjем да то могу да буду и наши адути у предстоjећем мечу – казала jе голманка Анастасиjа Бабовић.

Из ЖРК Будућност су саопштили да ће родаjа улазница на шалтерима „Бемакс арене” бити организована у суботу од 9 до 16 сати и у недjељу од 9 сати до почетка утакмице. Циjена улазнице jе три евра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:50