Бојана Поповић / - фото: ЖРК Будућност
23/10/2021 u 17:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Није Букурешт само Кристина Неагу

Тренер Будућности каже да ће у мечу 5. кола Лиге шампиона у Румунији њене рукометашице морати да играју чврсто са доста прекида, али и поручује да није лако држати висок ниво борбености када нема сатисфакције у виду освојених бодова

Рукометашице Будућности у недјељу од 14 сати гостују Букурешту у петом колу Лиге шампиона.

„Плаве” су сезону отвориле са четири пораза, али шеф стручног штаба Бојана Поповић сматра да ће имати чему да се надају у Румунији уколико понове партију из меча са Ростовом у прошлом колу.

Током седмице смо покушали да игру подигнемо на jош виши ниво, остаjе да се види колико смо у томе успjели. Ниjе jедноставно одржати борбеност на високом нивоу, jер играмо против jаких противника, коjе су квалитетниjи од нас, а немамо сатисфакциjу за добар рад у виду освоjених бодова. Свjесни смо ситуациjе од старта сезоне и градимо игру, иако ниjе лако – пренио је званични сајт Будућности изјаву Поповићеве.

Букурешт након чети кола има половичан учинак.

Обjе групе у Лиги шампиона су jаке, а противници су мање или више захтjевни. Ниjансе одлучуjу када jе у питању квалитет тимова, а велики броj jе оних коjи имаjу циљ да се пласираjу на финални турнир. Са свима њима треба играти као што смо играли против Ростова, а то значи храбро, одлучно и са доста прекида у одбрани, jер ти фаулови спрjечаваjу лаку игру противника у нападу, што доводи до тога да се љепше осjећаjу у свим фазама игре. Покушаћемо да будемо агресивни и да не дозволимо да се разиграjу бекови, док у нападу морамо да будемо сконцентрисане и да градимо нападе, уз одлучност коjа нам jе потребна. Неће бити лако jер Букурешт има одличне играче и голмане, али циљ jе да се приjе свега бавимо собом и да подижемо игру на виши ниво – казала је Поповић.

У редовима Букерешта наступају три бивше играчице Будућности – Ема Рамусовић, Андреа Кликовац и Кристина Неагу.

Доста тога у игри Букурешта се врти око Неагу. Међутим, имаjу jош много квалитетних играчица. То су показале и њихове досадашње утакмице, jер се дешавало да Кристина ниjе била на нивоу, а да jе екипа извукла добар резултат. То jе био случаj и у последњем првенственом мечу, када Крис ниjе имала своj дан, али jе екипа дошла до ремиjа. Не можемо да имамо фокус само на њу, jер би у том случаjу остатак екипе то искористио. Морамо да се фокусирамо на читаву екипу и оно што раде, да пробамо да зауставимо ствари из коjих они долазе до голова – закључила је Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:15