Bojana Popović / -FOTO: DEJAN STARčEVIć/ŽRK BUDUćNOST
13/09/2024 u 13:55 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Popović: Svaki bod je veliki uspjeh, povratak u "Moraču" dodatni motiv

Šefica stručnog štaba Budućnosti Bojana Popović pred nedjeljni duel protiv Bresta očekuje da sve igračice iskoriste priliku koja im se ukaže

Povratak u "Moraču" koji vraća emocije, atraktivan protivnik Brest pojačan jednom od najboljih igračica svijeta Anom Vjahirevom i pozivnica navijačima da u što većem broju podrže mladi tim Budućnosti u nedjeljnom duelu (14 časova) drugog kola B grupe Lige šampiona.

Dvostruki prvak Evrope je sezonu u elitnom takmičenju započeo porazom od Rapida u Bukureštu (27:32), ali i pokazao da ima potencijal da se nosi i sa mnogo jačim ekipama od sebe. Jasno, ne mogu "plave" u paklenoj grupi protiv nijednov rivala da budu favoriti, ali svaka utakmica u Ligi šampiona je prilika da stiču iskustvo, da daju svoj maksimum i da rastu kao ekipa.

- Djevojke su od prvog dana krenule sa ozbiljnim radom, ubrzani proces nas je doveo do toga da moramo što prije da se sastavimo. Bitno je da jedna drugoj daju podršku, preuzimaju inicijativu i donose odluke same, što se vidjelo na pripremnom turniru - rekla je šefica stručnog štaba Bojana Popović na konferenciji za novinare.

Protivnici su veoma jaki i toga su svjesne igračice, ali im neće nedostajati motiva da se predstave u što boljem svijetlu.

- Znamo kakva nam je grupa, nećemo biti favoriti ni u jednoj utakmici i sa tim treba da se pomirimo. Međutim, njih je preko puta takođe šest, moramo da se bavimo mnogo više sobom i ispravljamo neke greške iz naših utakmica. Često se dese nesporazumi, oba krila krenu u istu stranu i nastane komešanje. Dovoljna su dva takva napada da ekipa padne, a protivnik ode sa dva na četiri razlike - istakla je Popović. - Mi se bavimo samo tim igračicama koje su tada, trenutno u tom trenutku na terenu. Tako da moramo da se bavimo dosta više sa sobom, da svoje neke stvari iz prethodne utakmice ispravljamo - dodala je Popović. 

Nakon turbulentnog ljeta, iako su kasnile sa pripremama "plave" su dobro radile, a teška situacija u klubu ojačala je hemiju među igračicama. Bojana Popović se raduje povratku u "Moraču", uz nadu da će publika prepoznati momenat i u što većem broju podržati ekipu. Nakon četiri godine i duela protiv moskovskog CSKA, koji je odigran 19. septembra 2020. godine, "plave" će igrati meč u najvećoj crnogorskoj dvorani koja je nekada bila neosvojiva. Ulaz će biti besplatan.

- Sve ovo ujedinilo je djevojke, i mlade igračice će kroz ovu situaciju da rastu, iz nečeg loše dođe i dobro, a to su ove mlade djevojke, gdje svaka želi da iskoristi svoju priliku. Mogu slobodno da kažem da svaki bod koji se uzme je veliki uspjeh, to je iskreno i realno. Povratak u "Moraču" može da vrati emocije svima nama i bude nam dodatni motiv, pogotovo ako hala bude punija nego inače.

Protiv Bresta koji je favorit i koji je na startu savladao Vajpers (30:27), Budućnost će dati sve od sebe, a ono što je najbitnije da su sve djevojke zdrave. 

- To je najvažnije jer prošle godine smo imali mnogo problema sa povredama. To niko ne zna, o tome ne pričamo puno, ali kad je zdravlje tu onda je lakše i trenirati i kombinovati i podizati formu. Protiv Bresta moramo na više strana da budemo oprezni. Igraćemo miks odbrane, takve igrače imamo da ne možemo da igramo sve vrijeme 6-0. Nama je ova sezona takva da ćemo probati da miješamo karte i vodićemo se zavisno od toga sa kim igramo. Odbrana mora biti gusta i kompaktna, radimo na tome, ne uspije uvijek, ali ključ je da zaustavimo igrače koji kreiraju igru. Samo da djevojke budu stabilne u tome - zaključila je Popovićeva. 

 

Da se ponovo okrenemo sportu

Publike u dvoranama i na stadionima je sve manje na utakmicama i to mora da brine sve koji rade u crnogorskom sportu. Brine i Bojanu Popović koja je dok je bila igračica gotovo uvijek igrala u punoj "Morači", ali se nada da će se u budućnosti ponovo pričati o lijepim stvarima. 

- Prosto ne razumijem zašto sport, ne samo rukomet, nego i dosta sportova je sada u toj nekoj krizi, da ljudi ne žele da daju podršku svojim klubovima, da li se radi o nekom klubu iz Tivta, ili iz Podgorice,  Bijelog Polja, mislim da je vrijeme da se malo okrenemo ponovo sportu i nekim lijepim stvarima - rekla je Popovićeva. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 19:27