Postoji još nada za ”lavove” / -SRDJAN BOLJEVIC
12/05/2024 u 21:57 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Postoji još jedna šansa za "lavove" da idu na SP - specijalna pozivnica (vajld kard)

Svjetska rukometna federacija praktikovala je da na velika takmičenja pozove dvije selekcije koje ne izbore plasman kroz baraže

Nije Crna Gora uspjela na terenu da se izbori za vizu za nastup na trećem SP, ali ipak bi mogla da učesnik plaentarne smotre januara naredne godine.

Šansa je specijalna pozivnica (vajld kard). U prošlosti Svjetska rukometna federacija praktikovala je da na velika takmičenja pozove dvije selekcije koje ne izbore plasman kroz baraže. Primjera radi, prošle godine u Švedskoj i Poljskoj nastupile Slovenija i Holandija, nakon što su u baražu eliminisane od Srbije, odnosno Portugala.

RSCG će pokušati da iskoristi tu šansu, nakon što su "lavovi" u januaru bili 14. na EP u Njemačkoj, dok su na SP 2023. zauzeli 18. mjesto. Jedna pozivnica je već dodijeljelna Sjedinjenim Američkim Državama, dok bi druga trebalo da pripadne Evropi.

Crna Gora će biti jedna od selekcija koja će joj  se nadati, ali tu su i Srbija koja nije imala sreće u trileru protiv Španije (generalni sekretar RSS Aleksandar Brković najavio je da će u ponedeljak ujutru da pošalje zahtjev za dobijanje specijalne pozivnice), te Švajcarska, reprezentacija u kojoj je sjedište IHF...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 03:23