Нови почетак за Которане / - фото: ВПСЦГ/Александар Калуђеровић
22/09/2021 u 15:04 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приморац види шансу против Пољака и Португалаца

Ватерполисти которског тима отпутовали у Италију на први турнир квалифиакција за Лигу шампиона. Стратег Ранко Перовић забринут инфраструктуром клуба

Почетак нове сезоне и нови пут у непознато за ватерполисте Приморца.

Играчи некадашњег шампиона Европе, клуба који већ годинама нема базен, отпутовали су данас из Подгорице за Италију на први квалификациони турнир за Лигу шамиона.

Током љета је древни град напустио најбољи играч, центар Мирослав Перковић, сада члан амбициозног Новог Београда, док је тренер Сандро Сукно преузео европског првака, Про Реко.

Врућ кромпир је прихватио Ранко Перовић, човјек који је предводио Приморац до највећих успјеха у клупској историји.

Популарног Чапра су сачекали стари проблеми.

Инфраструктура је проблем, немамо услове за тренинг, свакодневно путујемо. Чекамо да базен проради, а уколико се то не догоди брзо, неће бити добро – казао је Перовић.

Нису то једини проблеми са којима се сусреће Приморац.

Турнир нам долази у незгодном тренутку. Преузео сам екипу тек прије пет–шест дана, одрадили смо исто толико заједничких тренинга, тако да још упознајем екипу. Дјечаци са Малте су се тек прикључили екипи, млади репрезетативци су се такође скоро вратили са Свјетског првенства у Прагу. Увјерен сам да ова екипа има талента, али морамо пуно да радимо како бисмо дошли задовољавајући ниво – поручује Перовић.

Ватерполисти Приморца ће на турниру у Савони играти са домаћим тимом, шпанском Терасом, француским Монпељеом, пољском АЗС Варшавом и португалском Виторијом Гимараеш.

Савона, Тераса и Монпеље су екипе састављене од интеранционалаца и издвајају се квалитетом. Шансу ћемо тражити у дуелима са пољском и португалском екипом. Императив не постоји. Наша екипа треба да сазријева и овај турнир ће нам послужити прије свега за стицање искуства – додао је Перовић.

Ватерполисти Приморца ће два кључна меча за четврто мјесто, последње које води у други круг квалификација, играти на старту турнира.

У четвртак од 15 сати играју са АЗС Варшавом, док се дан касније у истом термину састају са Виторијом Гимараеш. Између та два меча ће у петак од 11 сати одмјерити снаге са Терасом. Дуел са Монпељеом је заказан за суботу од 17 сати, а турнир ће Марко Гопчевић и другови затворти против домаће Савоне у недјељу од 13 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:28