Тајсон Фјури / -Фото: Еуроспорт
08/04/2022 u 10:11 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Профи бокс - Стјуарт: Фјури и Џошуа можда буду у прилици да имају борбу када буду имали по 45 година

Меч два боксера био је уговорен, али сада његово одржавање дјелује потпуно неоствариво

Борба двојице „најодликованијих“ боксера тешке категорије данашњице све је мање изгледан, што вријеме више пролази, преноси "Спорт клуб".

Меч Тајсона Фјурија и Ентонија Џошуе био је уговорен, али сада његово одржавање дјелује потпуно неоствариво, а о томе је говорио и амерички тренер Шугархил Стјуард, тренутно главни тренер Фјурија.

Фјури и Џошуа паралелно су градили успјешне каријере, а услови да се састану испуњени су 2021. године.

Борац из Манчестера био је WBC првак после две победе над Дионтејем Вајлдером, а борац из Лондона био је првак у WBA, WBO и IBF верзијама, након што је те појасеве одбранио против Кубрата Пулева.

Међутим, правни разлози натјерали су „Краља Цигана“ да одради трилогију са Вајлдером, борба са Џошуом је отказана, а АЈ је у међувремену поражен од Украјинца Александра Усика.

Меч Џошуе и Фјурија би у том тренутку дао свијету првог неприкосновеног шампиона тешке категорије у 21. вијеку.

-Њих двојица можда буду у прилици да имају борбу када буду имали по 45 година. Ко зна?! Треба ли да сједимо и чекамо да се стекну услови за тај меч. Или треба да живите живот у миру знајући да сте урадити оно што сте могли да бисте били успјешни и задовољни? Не можете да бринете о ситуацијама над којима немате контролу - изјавио је Фјуријев главни тренер Шугархил Стјуард.

-Не треба ни размишљати о тој борби – превише је елемената у игри. Тајсон је одабрао да се са свим тим избори тако што је рекао да ће се повући послије борбе са Вајтом - рекао је тренер из Детроита.

Борба Фјури – Вајт заказана је за 23. април на лондонском стадиону „Вембли“, а реванш Џошуе и Усика и даље нема одређен термин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:37