Ватерполисти Јадрана / - фото: Срђан Бољевић Ђиђо
10/10/2021 u 12:14 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радановић: Недостајало среће за пласман у плеј-оф

Италијанска Савона из Јадранове групе напредовала у последњу рунду квалификација за Лигу шампиона иако никога није побиједила

Пад концентрације у финишу мечева са Вуљагменијем и Савоном коштао је ватерполисти Јадрана испадања у другом кругу квалификација за Лигу шампиона.

Новљани су до последње секунде турнира у Солноку били у игри за плеј-оф, али су Италијани голом Николе Рокија са звуком сирене стигли до ремија 11:11 и попели се на последњу степеницу квалификација за елитни ранг.

Интересантно је да је Савона напредовала у наредну рунду иако није убиљежила побједу!

Тим са Апенина је ремизирао у сва три дуела, али им је посао одрадио Солнок, побједама над Вуљагменијем и Јадраном, који су такође подијелили бодове.

Група Ц

Резултати - 1. коло: Солнок – Јадран ХН 11:9, Вуљагмени – Савона 11:11; 2. коло: Јадран ХН – Вуљагмени 11:11, Солнок – Савона 13:13, 3. коло: Савона – Јадран ХН 11:11, Солнок – Вуљагмени 13:12.

Пласман: Солнок 7, Савона 3, Вуљагмени 2, Јадран ХН 2.

Тренеру клуба са Шквера, Петру Радановићу, није било лако што је његова млада екипа извисила у „групи ремија”.

Изузетно јак турнир. Драго ми је што је ова млада екипа показала да може да се носи са квалитетним и искусним тимовима. Жао ми је у што у последњој утакмици нисмо узели три бода и пласирали се даље. Приступом и игром смо то заслужилли. Недостајало је мало искуства и среће да последња два меча са Вуљагменијем и Савоном приведемо крају. Турнир у Мађарској ће бити само мотив за овај млади тим. Сигуран сам да ћемо њихов велики потенцијал успјети да развијемо у наредном периоду – рекао је Радановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:00