Радановић дијели савјете / - фото: Дан/Срђан Бољевић Ђиђо
26/09/2021 u 12:14 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радановић: Овај потенцијал само треба уобличити

Шеф стручног штаба Јадрана увјерен да ће ватерполисти који су наступили на квалификационом турниру за Лигу шампиона у будућности бити стуб клуба

Ватерполисти Јадрана су потврдили да имају шта да покажу и против најјачих европских екипа.

У последњем колу квалификационог турнира за Лигу шампиона у Подгорици, Новљани су се испрсили пред финалистом прошлогодишњег Евро купа, Орвушијем, имали предност током цијелог првог полувремена, али су у наставку физичка снага и квалитет Мађара дошли до изражаја (9:12).

Још једна изузетно интересантна утакмица. Наши момци су стекли значајно искуство кроз дуеле са квалитетним играчима. Показали су да имају потенцијал који треба уобличити и подићи на виши ниво – рекао је први тренер Јадрана, Петар Радановић.

Кормилар екипа са Шквера је напоменуо да су његови изабраници показали одређену дозу зрелости и стабилности у игри што није својествено младим екипама. Обично екипе каква је Јадранова, са петорицом ватерполиста 2003. годишта, карактеришу велике осцилације.

Ушли смо у пројекат драстичног подмлађивања да бисмо управо овим играчима отворили простор, јер сматрамо да у будућности могу да направе нешто велико и да носе клуб – појаснио је Радановић.

Потенцијални ривали Новљанима у другом кругу квалификација су Тераса, Монпеље, Савона, Црвена звезда, Младост Загреб, Барселона, Нојси ла Сек, Вуљагмени, Бреша, Орадеа и Солнок.

У другом кругу се квалификацијама прикључујеј много квалитенијих екипа. Сигурно ће бити тешко, али млада екипа је увијек гладна јаких утакмица. Мени је најбитније да момци дају све од себе, а резултат као резултат некад дође, некад не дође. Сигуран сам да ће са овим момцима дефинитивно да дође – закључио је Радановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:47