Добра организација / - фото: Боксерски савез
24/10/2021 u 11:00 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ружић задовољан покером медаља

На Европском првенству за младе боксере, Бојана Гојковић освојила злато, Ђорђе Смоловић сребро, а Дамјан Лијешевић и Ђорђије Лаиновић бронзе

Велики успјех остварила је млада боксерска репрезентација Црне Горе на Европском првенству у Будви.

„Црвени” су освојили покер медаља.

Бојана Гојковић је у категорији до 57 килограма одбранила титулу, Ђорђе Смоловић се окитио сребром у конкуренцији бораца до 71 килограм, док су Дамјан Лијешевић у конкуренцији боксера до 67 килограма и Ђорђије Лаиновић у категорији до 92 килограма освојили бронзана одличја.

Презадовољан сам комплетним шампионатом, како се све одвијало. Ово је био један од најбоље организованих шампионата Европе за младе до сада. Конкуренција је била изузетно јака и било је много доброг бокса претходних дана – рекао је селектор Црне Горе, Никола Ружић.

image

Бојана четврти пут шампионка Старог континента

- фото: БСЦГ

За Николу су најважнија издања његових изабраника.

Наши борци су се подигли на виши ниво на психолошком плану у односу на претходне године, улазе у ринг са већим самопоуздањем. Види се да и противници више не улазе потцјењивачки у борбе против било кога од наших бораца – додао је Ружић.

Селектор је задовољан путем којим иде црногорски бокс.

Задовољан сам напретком наших нада и на крају резултатом. Имамо одличан просјек, јер је од наших седам боксера, четворо освојило медаље, док су неке репрезентације дошле у много већем броју и узеле мање медаља. То говори да је ово огроман успјех. Када се сабере све што се дешавало у протеклих неколико година јасно је да црногорски бокс иде узлазном путањом и слободно могу рећи да ни један спорт у Црној Гори нема такав узлет као бокс – поручује Ружић.

image

Смоловић се окитио сребром

- фото: Боксерски савез

Времена за предах селектор нема. Јутрос је авионом отпутовао на Свјетско првенство за сениоре у Београду, гдје ће боје Црне Горе бранити Стефан Савковић у категорији до 75 килограма и Петар Марчић у конкуренцији боксера до 80 килограма.

Момци су спремни, тренирали су квалитетно. На последњој провјери, на турниру у Сарајеву су показали завидну форму. Сада су на још бољем нивоу, јер смо имали времена да дорадимо још неке сегменте. Конкуренција у Београду ће бити веома јака, тако да очекујем од Стефана и Петра њихово најбоље издање. За који год резултат то буде довољно, ја ћу бити задовољан – закључио је селектор црногорске боксерске репрезентације Никола Ружић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 14:26