Muška ekipa zadržala maksimalan učinak / -FOTO: ŠSCG
13/09/2024 u 21:39 h
M.Đ.M.Đ.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šahisti Crne Gore srušili i Francusku, slavile i šahistkinje

U trećem kolu, 45. Šahovske Olimpijade u Budimpešti, izabranici Dragana Kosića, nadigrali su jednog od najvećih favorita takmičenja

Da su sportisti najbolji ambasadori naše zemlje, potvrdili su i šahisti crnogorske reprezentacije. U trećem kolu, 45. Šahovske Olimpijade u Budimpešti, izabranici Dragana Kosića, nadigrali su jednog od najvećih favorita takmičenja, ekipu Francuske, koju predvodi Maksim Vašije Lagrav jedan od najboljih šahista današnjice, minimalnim rezultatom 2,5-1,5. Meč je krenuo sjajno za našu reprezentaciju. Denis Kadrić je na prvoj tabli lako odolio naletima Vašije Lagrava crnim figurama i upisao remi. Zatim je sklopljen remi u partiji izmeđe Luke Draškovića i Maksima Lagardea nakon obostrano korektne igre. U tom momentu inicijativa u preostalim duelima bila je na strani Nikole Đukića i Nikite Petrova. Petrov je pojačavao svoju poziciju protiv prošlogodišnjeg omladinskog šampiona svijeta Mark Andrije Mauricija, a kada je došao u dobijenu poziciju, Nikola Đukić je remizirao sa Laurenom Frosineom. Petrov nije propustio ukazanu šansu i na kraju je efektnim matom, skakačem, stavio paraf na veliku pobjedu naše reprezentacije protiv jednog od najvećih favorita na Olimpijadi. Sjajan meč naše reprezentacije, koji uliva optimizam pred nastavak takmičenja.

Slavlje i uspješan dan su upotpunile naše šahistkinje, koje su upisale drugi trijumf savladavši Jamajku rezultatom 3,5-0,5. Aleksandra Žerebcova je dovela našu reprezentaciju u vođstvo pobjedom na prvoj tabli, a Nikolina Koljević je, svojom trečom pobjedom u isto toliko kola, najavila trijumf reprezentacije. Na 3-0 povisila je Aleksandra Milović koja je u efektnom matnom napadu savladala Rehanu Braun. Jedini remi protivnicama dozvolila je Alena Skvorcova na drugoj tabli.

Naša muška reprezentacija nalazi se u vodećoj grupi sa tri pobjede u isto toliko kola. Sjutra će pred našim reprezentativcima biti još jedan veliki izazov duel sa nekom od ekipa iz samog svjetskog vrha, ali današnjom pobjedom pokazali su da mogu da se nose sa svima. Nadamo se da će nastaviti sa odličnim izdanjima, kakva su bila u prva tri kola.

Dame se nalaze u grupi ekipa sa po dvije pobjede. Četvrto kolo na programu je sjutra od 15 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 21:40