Ni kiša nije omela triatlonce / -FOTO: CG TELEKOM
16/05/2023 u 15:17 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sedma triatlon trka Ocean Lava Montenegro

Ove godine trka je u Kotoru okupila oko 500 takmičara iz 44 zemlje

Za vikend je u Kotoru uspješno održana sedma triatlon trka Ocean Lava Montenegro, u organizaciji Multisport akademije Majer pod pokroviteljstvon Turističke organizacije Kotor. Ove godine trka je okupila oko 500 takmičara iz 44 zemlje. Ni kiša nije omela dobro uigrani tim organizatora i nije uticala na entuzijazam predanih sportista.

Pobjedu na sedmom izdanju Ocean Lava Montenegro u olimpijskoj distanci odnio je Moldavac, Gaetan Fetaud kojeg loše vrijeme nije omelo u namjeri da obori dosadašnji redord ove trke. Fetaud je cijelu trku odradio za rekordnih 2.17 sati. Drugoplasirani je bio Željko Cota iz Triatlon kluba Dubrovnik sa vremenom 2.25 sati, dok je tri minuta nakon njega na cilj stigao i predstavnik Irske, Martin Anderson.

U kategoriji žena prva je na cilj stigla Džesika Benedeti koja je cijelu trku završila za 3.08 sati.

Na glavnoj trci u half distanci slavio je Dalibor Vujević iz Hrvatske koji je stazu od 1900m plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja prešao za 4:17 sati, ispred Tomasa Karabinosa iz Češke Republike i trećeplasiranog Gergelji Nađija iz Madjarske.

Kod žena, najbrže dvije takmičarke su bile iz Hrvatske i to Marija Lukina u vremenu 4:42 sata i Tina Šolja, dok je treće mjesto pripalo takmičarki iz Ukrajine Valentina Sinenka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 16:53