Dušan Simonović / -FOTO: COK
25/10/2024 u 15:34 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Simonović: Pobijedili su sport i fer-plej

Ovaj reizbor ne doživljavam samo kao priznanje za dosadašnji rad, već kao priliku da zajedno s našim sportistima, klubovima i savezima nastavimo da gradimo još jaču i uspješniju olimpijsku porodicu Crne Gore - naglasio je predsjednik COK-a

Prvi put imao je protivkandidata u Katarini Bulatović, ali za sve dobro što je uradio u prethodnih pet mandata Dušan Simonović zaslužio je povjerenje 23 od ukupno 35 delegata da dobije i šesti, i da još četiri godine bude na čelu Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Sportska priča je, kako je naglasio Simonović, odnijela pobjedu. 

- Pobijedili su sport i fer-plej. Crnogorski olimpijski komitet ostaje i ubuduće nacionalna olimpijska sportska ogranizacija, posvećena isključivo i samo afirmaciji sporta. Tu misiju u narednom periodu ispunjavaćemo još intenzivnije, predanije i uz još jaču artikulaciju želje da COK ostane upravo crnogorska krovna sportska organizacija i da nikada niko ne bude u prilici da ugrozi takvu našu orijentaciju - rekao je Simonović.

Naglasio je i da mu je velika čast, ali i odgovornost, što je ponovo izabran za predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta.

- Zahvalan sam na povjerenju koje su mi ukazali svi oni koji nepoljuljano vjeruju u viziju i pravac kojim se krećemo. Još sam više zahvalan onima koji su taj pravac pokušali da naruše i promijene, uz skrivenu viziju podvođenja COK-a možda nekim drugim interesima. Njima hvala jer su nam jasno pokazali šta ne želimo da postane Crnogorski olimpijski komitet.

Pred COK-om je naveo je Simonović još mnogo izazova.

- Ovaj reizbor ne doživljavam samo kao priznanje za dosadašnji rad, već kao priliku da zajedno s našim sportistima, klubovima i savezima nastavimo da gradimo još jaču i uspješniju olimpijsku porodicu Crne Gore. Pred nama su novi izazovi, ali vjerujem da zajedničkim radom, posvećenošću i zalaganjem možemo postići velike stvari na međunarodnoj sceni. Naša zemlja ima ogroman sportski potencijal, a moja misija ostaje nepromijenjena - stvaranje najboljih uslova za razvoj sportista, jačanje infrastrukture i promocija olimpijskih vrijednosti koje nas sve povezuju. Afirmacija, ne samo našeg sporta, već i Crne Gore kao države. Hvala svima koji su dio ovog putovanja i raduje me što ćemo zajedno nastaviti da pišemo nove stranice crnogorskog sportskog uspjeha - zaključio je Simonović.

 

Bojana Popović ponovo izabrana za potpredsjednicu, poznat i UO

Skupština COK-a je, nakon izbora predsjednika, prihvatila sastave Upravnog i Nadzornog odbora, koje je predložio Simonović.

Za potpredsjednika, kao i u prethodnom mandatu, izabrana je Bojana Popović.

Članovi UO u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Jovica Rečević, Dragoljub Kopitović, Rajko Kosić, Vanja Mugoša, Radmila Petrović, Dimitrije Rašović, Zorica Kostić, Gojko Banjević, Jelena Dubljević, Nikola Kažić, Momir Đurđevac, Danijela Franeta, Nikola Perišić i Predrag Vukčević.

Odlučeno je da jedno mjesto bude dopunjeno nakon izbora u Vaterpolo plivačkom savezu i da predsjednik VPSCG bude imenovan za potpredsjednika COK-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 19:39