Fudbaleri Srbije odradili trening u Kordobi / EPA-EFE-JULIO MUNOZ
14/10/2024 u 19:06 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stojković pred meč sa Španijom u Kordobi: Da budemo tim koji se ne predaje

Vezista Nemanja Maksimović očekuje drugačiju utakmicu nego što je bila u Beogradu

Prije 40 dana oslabljena Srbija je na stadionu "Rajko Mitić" odoljela Španiji, odigrala hrabro i osvojila bod (0:0), a sjutra je u Kordobi (20.45) očekuje novi ispit protiv prvaka Evrope u 4. kolu A divizije Lige nacija.

Problema sa povredama poput Srbije ima i "crvena furija", ostala je posle meča sa Danskom i bez Jamala, ali Luis de La Fuente ima veliki roster i sve osim trijumfa evropskog prvaka bilo bi veliko iznenađenje.

Ipak, nakon pobjede nad Švajcarskom u Leskovcu i "orlovi" su puni samopuzdanja i nastojaće da prirede novo izneneđenje.

- Svi porede tu utakmicu od prije mjesec dana u Beogradu, kada smo odigrali neriješeno. Tačno je da smo mi defanzivno bili dosta dobro organizovani, nekada to radite svjesno i to su taktičke zamisli, a nekada radite zbog protivnika – i to se desilo u Beogradu, jer je Španija ekipa koja zaista može da dominira u posjedu protiv svake ekipe - kazao je selektor Srbije Dragan Stojković na konferenciji za novinare. - Isto tako, tu se negdje i otvara prostor da iskoristite momente kada protivnik stoji dosta visoko i u kontra udarima možete da budete izuzetno opasni. Možete da igrate i drugačije protiv Španije, na kraju je sve pitanje kako će to izgledati, s obzirom da mi, kao i oni, imamo dosta kadrovskih problema – i ako vam nabrojim igrače koji nisu sa nama, onda ćete znati o čemu govorim. Da li će biti slična utakmica ili ista kao u Beogradu, ne znam. To zavisi od terena, od mnogo faktora... A da možete protiv Španije drugačije da igrate, možete, i u drugačijem sistemu, zamislima...- dodao je Stojković.

Selektor "orlova" vjeruje da se neće ponoviti situacija iz prošlog mjeseca kada je Srbija odigrala dva različita meča. Odigrala odlično protiv Španije, a onda bila bez energije u Kopenhagenu protiv Danske.

- Želimo da budemo tim koji se ne predaje i koji pokazuje veliku želju i odgovornost prema reprezentaciji. To je putokaz kako moramo da se ponašamo. Rezultat dođe ili ne dođe, ali svi koji branimo čast ove zemlje moramo da damo sve od sebe - jasan je Stojković.

Vezista Srbije i grčkog Panatanaikosa Nemanja Maksimović osvrnuo se prvo na utakmicu za Švajcarskom, i na važnu pobjedu koja je mnogo značila za samopouzdanje.

- Konačno posle dva poraza na velikim takmičenjima smo uspjeli da ih pobijedimo, bili smo jako motivisani, željeli smo da pokažemo da smo bolji od njih i da možemo da igramo protiv najboljih ekipa. Prije svega bih želio da pohvalim publiku na stadionu u Leskovcu koja je bila sa nama od prvog do posljednjeg minuta i navijala fer i sportski. Mislim da je to pravi put i nadam se da ćemo sa ovim rezultatima uspjeti da vratimo publiku i da na svakoj utakmici budu uz nas - rekao je Maksimović.

Protiv Španije u Kordobi, Maksimović očekuje drugačiju utakmicu od one u Beogradu.

- Španija iako ima veliki broj igrača koji su povrijeđeni, a imamo i mi, što je i normalno - sezona je duga i svaka ekipa se nekad susretne sa takvim problemima. Mislim da će biti skroz drugačija utakmica nego što je bila u Beogradu, pogotovo što Španija ima različiti tip igrača u odnosu na prvu utakmicu - istakao je Maksimović.

Utakmica protiv Španije je i nova prilika da Srbija pokaže kvalitet.

- Mislim da smo u ove tri utakmice na pravom putu, čeka nas još dugačak put. Rezultat nije toliko bitan koliko je bitno kako ćemo mi da se predstavimo i koliko ćemo da damo energije i želje za svaku loptu. Mislim da ćemo samo tako uspjeti da vratimo povjerenje nacije u ovu ekipu i vјerujem da svi zajedno sjutra možemo da odigramo dobru utakmicu - zaključio je Maksimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 20:18