Тадић са тренером Радуловићем / - фото: ПОК
24/08/2021 u 11:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Тадић циља финале у Токију

Црногорски пливач поручује да је дисциплина 50 метара краул непредвидива

Црногорски пливач Илиjа Тадић жели да на Параолимпиjским играма у Токиjу исплива добру трку и пласира се у финале на 50 метара слободно.

Будванин ће други пут заредом учествовати на Параолимпиjским играма, а 2016. године у Рио де Жанеиру носио jе црногорску заставу на свечаном отварању.

Тадић jе казао да jе конкуренциjа изузетно jака и да ће се за финале у његовоj категориjи борити 25 пливача.

Конкуренциjа jе изузетно jака, можда и наjjача у свим дисциплинама на Играма у Токиjу. Биће четири полуфиналне трке и 25 пливача бориће се за мjесто у финалу – казао jе Тадић.

Илија jе поновио да жели финале, наводећи да jе свjестан тежине задатка коjи има.

Циљ jе пласман у финале, иако ће то бити тешко остварити, имаjући у виду квалитет ривала. Спремао сам се напорно, надам се да могу до финала. Моjа дисциплина 50 метара слободно jе непредвдива и све jе могуће – рекао је Тадић.

Упоређуjући Игре у Рио де Жанериру и Токиjу, Тадић jе казао да се садржаjи у параолимпиjском селу и квалитет борилишта и арена не разликуjу много, али да jе атмосфера много другачиjа.

Први утисци су позитивни. Имао сам прилике да пробам базен и стартне блокове. Параолимпиjско село jе, са свим садржаjима, слично оном у Рио де Жанеиру, али jе разлика у недостатку слободе због ковид протокола. Неће бити публике, смањена jе комуникациjа међу спортистима, забрањен jе излазак из села и обилазак града – закључио jе Тадић.

Црногорски пливач ће у базен 29. августа у jутарњем диjелу програма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:44