Belgijalac slavio u Grčkoj / AP-THANASSIS STAVRAKIS
08/09/2024 u 16:55 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tijeri Nojvil osvojio Akropolis kup

Francuz Sebastijan Ožije napravio katastrofalan kiks na poslednjem brzinskom ispitu na reliju u Grčkoj

Francuz Sebastijan Ožije napravio je katastrofalan kiks na poslednjem brzinskom ispitu na Akropolis reliju u Grčkoj i izgubio zavidnu prednost u finišu 10. stanice svjetskog šampionata. Profitirao je Belgijanac Tijeri Nojvil koji je u subotu osvojio 18, a u nedjelju još devet bodova.

Osmostruki svetski šampion, koji ove sezone učestvuje kao gostujući vozač, bio je nadomak osvajanja važnih bodova posle fenomenalne prve dvije etape u završnici. Ipak, na "pauer stejdžu" se prevrnuo na krov automobila i neslavno završio 68. izdanje Akropolis relija.

Srećom, on i suvozač Vensan Lande su ostali nepovrijeđeni u tom incidentu. Na kraju je francuski tandem prošao kroz cilj, ali sa prevelikim kašnjenjem, pa su zauzeli tek 16. mjesto.

Prije dolaska u Grčku, Belgijanac je imao 168, dok je 40-godišnji Ožije imao 141 bod. Legendarni šampion imao je priliku da osvoji 25 bodova da je bio najbrži u nedjelju, kao i na poslednjem brzincu u slučaju da je Nojvil bio taj koji je ispao iz stroja. Novi sistem bodovanja daleko je složeniji od onog koji je bio na snazi zaključno sa minulom sezonom. Najbrži u subotu osvaja 18 bodova, ali samo pod uslovom da ceo reli privede kraju. Zbog novog koncepta bodovanja, proći će još više vremena u obračunavanju bodova za novi poredak u generalnom plasmanu, mada FIA nije bila previše ažurna ni prethodnih sezona.

Naredna, 11. stanica svjetskog šampionata je u Čileu od 26. do 29. septembra, nakon čega je na programu Centralnoevropski reli, a onda u Japanu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 00:14