Црногорски квартет са Болтићем / - фото: Дан
01/10/2021 u 14:08 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Трофејни џију-џицу репрезентативци гладни успјеха

Јуниори и кадети освојили пет медаља на Европском првенству у Њемачкој, обећавају још већи успјех на Свјетском првенству Абу Дабију

Такмичари Џију-џицу савеза Црне Горе су на Европском првенству за јуниоре и кадете у Њемачкој одржали континуитет освајања медаља на великим такмичењима.

„Црвени” су и Маинтал отпутовали са осам бораца, који су се вратили окићени са пет медаља.

Фалило је мало среће да торба са одличјима буде још тежа, пошто су заузета и три пета мјеста.

Изабраници селектора Стефана Вукотића освојили су једно златно, два сребрна и два бронзана одличја.

Шампиони Европе у дуо микс шоу систему су постали Андреј Каљевић и Љубица Никчевић, звања вицепрвака су стекли „борбаши” Крсто Радуловић у категорији до 94 килограма, Анђела Вукчевић у конкуренцији дама преко 70 кг, док су бронзана одличја изборили Алекса Радуловић (до 69 кг) и Младен Бојановић (до 85 кг).

Црна Гора је у генералном пласману заузела осмо мјесто у конкуренцији 16 репрезентација.

Резултати говора да је избор селектора Стефана Вукотића био изванредан. Наши такмичари су показали да имају потенцијал. Остаје жал за још којом медаљом и чињеницом да је Крсто Радуловић заслужио најсјајније одличје. Његов финални дуел је проглашен за најбољи меч у јуниорској конкуренцији. Крсто је оштећен у продужецима, једноставно домаћи такмичар је морао да побиједи. Међутим, Свјетско првнество у Абу Дабију је нова прилика да наши такмичари освоје сјајније медаље – рекао је Саша Болтић, тренер који је предводио репрезентацију Црне Горе у Њемачкој.

Свјетско првенство за кадете, јуниоре и сениоре у Уједињеним Арапским Емиратима је на програму већ почетком новембра.

Предстоји нам напоран рад и брушење форме. Због финансијске ситуације смо приморани да водимо само најбоље сениоре и јуниоре. По први пут ће у експедицији бити и један број кадета, јер је план Савеза да припремимо тло за смјену генерација, која ће неминовно доћи за двије или три године – казао је Болтић.

Репрезентативци ће тренирати у својим клубовима, док ће пред одлазак у Абу Даби бити организоване заједничке мини припреме – додао је Болтић.

Нова шампионка Европе, Љубица Никчевић захвалила се селектору Стефану Вукотићу на посвећеном раду у циљу да помогне њој и Андреју Каљевићу да се попну на кров Старог континента.

Сваки дан смо упорно тренерили и исход изврстан. Освојили смо злато у нечем новом што смо почели да радимо. Драго ми је што се наш труд али и утрошено вријеме тренера Стефана Вукотића из џију-џицу клуба Будва исплатило и што смо оправдали његова очекивања – рекла је Никчевић.

Квартет Феникса Крсто Радуловић, Андреј Радуловић, Младен Бојановић и Анђела Вукчевић су такође поручили да је за њихов успјех најзаслужнији тренер у клубу, Дејан Вукчевић.

Послије два пета мјеста на шампионатима Европе, напокон је дошла медаља. Да је било правде, дошла би још једна златна медаља за Црну Гору, али сам закинут од стране судија у финалу против вишеструког носиоца европских и свјетских одличја из Њемачке. Не можемо да вратимо вријеме, не смијемо да очајавамо, већ се морамо концентрисати на Свјетско првенство – поручио је Крсто Радуловић.

„Сребрна” Анђела Вукчевић је поручила да се нада сјајнијем одличју у Абу Дабију, док је Андреј Радуловић закључио да је задовољан освојеном медаљом на свом првом великом такмичењу.

Утисци су да су џију-џицу такмичари гладни успјеха.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:26