Петар Каписода / - Фото: Рукометни савез
12/01/2022 u 17:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Љубљани одржан састанак организатора ЕП за жене, Црну Гору представљали Петар Каписода и Емир Бешлија

Црна Гора, Словениjа и Сjеверна Македониjа у новембру ће бити домаћини Европског првенства за рукометашице

Састанак представника савеза Словениjе, Сjеверне Македониjе и Црне Горе, држава коjе ће у новембру бити домаћини Европског првенства за рукометашице, одржан jе у Љубљани, у присуству првог човjека „европске куће рукомета“ Михаела Видерера.

Црногорски савез представљали су предсjедник Петар Каписода и директор Емир Бешлиjа, а састанак jе био прилика за осврт на урађено у досадашњем периоду, те дефинисанjе динамике предстоjећих активности, како би све било спремно за почетак смотре наjболjих селекциjа Европе, од 4. до 20. новембра.

Окупили смо се како би наставили сарадњу и континуирану комуникациjу коjу имамо као домаћини предстоjећег такмичења коjе представља изузетно признање, али и обавезу за све нас.

Вjеруjем да ће Црна Гора, иако мала држава, као и приликом организациjе претходних међународних такмичења у нашоj држави, показати да jе кредибилан партнер и добар организатор, коjи заслужуjе повjерење како Европске рукометне федерациjе, тако и федерациjа са коjима смо домаћини.

С нестрпљењем очекуjемо новембар, а до тада ћемо урадити све да заjедно са ЕХФ-ом, федерациjама Словениjе и Сjеверне Македониjе, припремимо све на наjбољи начин, како би и оваj изазов реализовали са наjвећом оцjеном - истакао jе Каписода, уз захвалност на гостопримству представницима словеначког савеза.

Подгорица ће бити домаћин jедне од четири групе прелиминарне рунде.

Предстоjеће Европско првенство биће посљедње на коjем ће наступити 16 репрезентациjа, jер ће од 2024. на смотри наjболjих на Старом континенту учествовати 24 селекциjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:03