Ђурковић, Вуковић и Капиосода / - Фото: РСЦГ
05/08/2021 u 16:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Каписода: Организација ЕП је потврда и призање да смо успјели

Европска рукометна федерациjа jош jедном jе потврдила да има повjерење у организационе способности Рукометног савеза, а након свеобухватних припрема очекивања организатора су да ће и овог пута задатку одговорити на наjбољи начин, казао jе предсjедник Петар Каписода.

Он jе поводом почетка Европског првенства казао да ће Подгорица и Црна Гора у наредних десет дана бити центар европског рукомета за наjболjе играчице у узрасту до 17 година.

- Вjеруjем да ћемо успjешно одговорити свих захтjевима организациjе тако значаjног међународног догађаjа, да ћемо сви актери остати здрави, што jе наjвећи изазов у времену пандемиjе вируса КОВИД-19 са коjом се суочава читава планета -  казао jе Каписода.

Он jе увjерен да ће делегациjе свих 16 репрезентациjа, из Подгорице, пониjети лиjепе утиске.

- То ће за нас бити наjвеће признанjе и потврда да смо успjели у ономе што jе био наш главни задатак - рекао jе Каписода.

Члан Извршног одбора Европске рукометне федерациjе (ЕХФ) Божидар Ђурковић казао jе да повjерење Црноj Гори ниjе случаjно.

- Врло добро знамо да су Подгорица и Црна Гора изнjедрили много играча и да рукомет има озбилjан углед, реjтинг и традициjу. Веома смо задоволjни условима коjе нам jе пружио Рукометни савез и на техничком састанку, представници свих 16 репрезентациjа су истакли да су услови одлични - казао jе Ђурковић, коjи jе и предсjедник Такмичарске комисиjе.

Градоначелник Иван Вуковић казао jе да jе поносан на чињеницу што ће Подгорица други пут ове године домаћин међународног рукометног догађаjа.

- Немам дилему да ће сви учесници и сви коjи буду боравили у Подгорици, из нашег главног града пониjети лиjепе утиске. Вjеруjем да и наша селекциjа може да оствари успjех и избори пласман у другу фазу такмичења - казао jе Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:32