Najbolji u šutu na gol / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
15/09/2024 u 19:00 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Nikšiću održan Memorijal “Prof.dr Vojin Nikolić”

Tradicionalno takmičenje okupilo je u Sportskom centru u Nikšiću 153 učesnika iz osam crnogorskih gradova: Rožaja, Plava, Andrijevice, Bijelog Polja, Žabljaka, Cetinja, Podgorice i Nikšića

Tradicionalni Memorijal, 13. po redu, posvećen profesoru Vojinu Nikoliću, osnivaču društava veterana i prvom doktoru fizičke kulture u Crnoj Gori, okupio je u Sportskom centru u Nikšiću 153 učesnika iz osam crnogorskih gradova: Rožaja, Plava, Andrijevice, Bijelog Polja, Žabljaka, Cetinja, Podgorice i Nikšića. Glavni sponzor Manifestacije je bila Opština Nikšić, u okviru septembarskih dana, a u pokroviteljstvo su se uključili Crnogorski savez sportske rekreacije Sport za sve, kao i nekoliko firmi, prijatelja nikšićkih veterana.

Nakon minuta čutanja za preminule veterane između dva Memorijala i intoniranja himne Crne Gore, o djelu profesora Nikolića govorio je Tomislav Garo Đurđevac, predsjednik UO nikšićkih veterana.

-Profesor Nikolić je čitav život posvetio sportu i rekreaciji kako kao naučnik, pedagog, organizator brojnih manifestacija, edukator mlađih danas nosilaca razvoja u širokom dijapazonu fizike kulture. Imao je viziju da osnivanjem društava veterana osmisli rekreaciju osoba "trećeg doba", rekao je između ostalog Đurđevac.

U ime Sporta za sve učesnike pozdravio Vukajlo Radenović, član Skupštine asocijacije koja je krovna za sva veteranska društva u Crnoj Gori. Manifestaciju je otvorio Milovan Peković, ispred SO Nikšić.       Takmičarski program je imao četiri discipline: pikado, nabacivanje obručeva, plojka i šut na gol, u ženskoj i muškoj konkurenciji. Po troje najboljih su osvojili medalje i diplome, a sveukupni pobjednik pehar. Svečano proglašenje najboljih obavljeno je u resoranu Knjaz, uz muzički program. Pobjednički pehar je zasluženo pripao domaćinu - organizatoru Memorijala, Veteranima Nikšića. Ubjedljivim trijumfom, bez imalo milosti prema rivalima nikšićki rekreativci su nadmašili sebe, pa ne čudi velika euforija nakon sumiranja rezultata.

Prije svečanog otvaranja Memorijala delegacija veterana je posjetila vječnu kuću profesora Nikolića i položila cvijeće u prisustvu njegove porodice.

Pobjednici na Memorijalu - pikado: Branka Drobnjak (Nikšič), Ratko Leovac (Nikšić); nabacivanje obručeva: Josipa Kljajević (Vojni veterani), Ranko Miljić (Vojni veterani); plojka: Maja Miranović (Cetinje), Mihailo Vujović (Nikšić); šut na gol: Rajka Petranović (Cetinje), Čedomir Vučković (Vojni veterani).

Ekipni plasman: Nikšić 37, Vojni veterani 25, Cetinje 23, Bijelo Polje 8, Andrijevica 3 boda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 19:01