Trijumf Vesprema u Kairu / -FOTO:HANDBALLVESZPREM
03/10/2024 u 22:13 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vesprem srušio Magdeburg i osvojio svjetsku titulu

Mađarski velikan slavio na Super Globu u Kairu

Nakon teškog poraza u Lisabonu od Sportinga u trećem kolu Lige šampiona prije dvije nedjelje, Vesprem se konsolidovao, pokazao karakter i prvi put u istoriji osvojio Super Globe, trofej svjetskog klupskog prvenstva u Kairu pobjedom nakon produžetaka protiv Magdeburga - 34:33.

Evropska titula izmiče mađarskom velikanu koji ulaže ogromna sredstva, ali je večeras osvojena svjetska i uspješno krenula era novog trenera Ćavija Paskvala, koji je sa Barselonom osvojio sve što se moglo osvojiti. Ovo je mađarskom timu prvi međunarodni trofej od 2008. godine, kada je osvojio Kup kupova.

Regularni dio finala završen јe bez pobjednika 28:28, a u dodatnih deset minuta Vesprem je za bio bolji, imao konstanu prednost i skinuo Magdeburg sa trona. Njemački tim je trofej osvajao u posljednje tri godine, ali nije uspio da nastavi dominaciju i da kompletira "poker".

Vesprem su do trijumfa predvodili sjajni Francuzi Ludovik Fabregas sa devet i Nedim Remili sa osam pogodaka. Rodrigo Korales je sakupio 14 obrana. Omar Ingi Magnuson je sa sedam golova bio najefikasniji u redovima Magdeburga.

Pored pehara, Vesprem јe osvoјio i ček u iznosu od 350.000 dolara, dok јe ekipa Magdeburga osvoјila 100.000.

Treće mjesto pripalo јe šampionu Afrike, egipatskom Al Ahliјu, koјi јe slavio protiv Barselone sa 32:29. Tako je španski gigant, koјa ima naјviše trofeјa na Svjetskom klupskom prvenstvu, ukupno pet, morao da se zadovolji četvrtom poziciјom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 22:14