Karlos Alkaras / -FOTO: TWITTER/WIMBLEDON
12/07/2024 u 17:57 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Alkaras okrenuo Medvedeva za novo finale Vimbldona

Španac će u nedjelju braniti titulu protiv boljeg iz duela Novak Đoković - Lorenco Museti

Pružio je Danil Medvedev jači otpor Karlosu Alkarasu nego prošle godine, uspio i da dobije prvi set, ali na kraju se ipak radovao Španac koji je slavio sa 6:7 (1:7), 6:3, 6:4, 6:4 nakon tri sata igre i u nedjelju će braniti titulu na Vimbldonu protiv boljeg iz duela Novak Đoković - Lorenco Museti. Ukoliko Đoković opravda ulogu favorita, Vimbldon će imati reprizu prošlosezonskog finala.

U prvom setu Medevedev je igrao bolje, prvi stigao do brejka, ali je Alkaras uspio da se vrati, da bi u taj-brejku Rus dominirao. Ipak, u nastavku meča za sve se pitao treći teniser svijeta, koji je režirao preokret i peti put uzeo mjeru Medvedevu u sedmom međusobnom duelu.

- Bolje je počeo, dominirao, servirao, riternirao dobro. Bilo mi je teško, ali sačuvao sam nerve na početku drugog seta. Tek posle 3:1 u drugom setu našao sam pravu igru koju sam tražio. Dobro sam se kretao i odigrao dobar meč. Pokušavao sam različite stvari – i duže razmjene i drop šotove i slajsove i izlasci na mrežu, da pokušam da razbijem njegovu igru. Bilo je nekih dugih poena, ali trudio sam se da nametnem svoju igru. Bilo je teško doći do pobjede - kazao je Alkaras.

Alkaras će u nedjelju igrati svoje četvrto grend slem finale, a prethodna tri je dobio - na JU-ES openu 2022. godine, prošlogodišnje na Vimbldonu i ovogodišnje na Rolan Garosu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 20:34