Novak Đoković / -FOTO: EPA
11/10/2024 u 17:07 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković o penziji Nadala: Veliki dio mene je otišao sa njim

Španac se Novaku na dirljivim riječima zahvalio na srpskom jeziku

Novak Đoković je opravdao ulogu favorita protiv Jakuba Menšika, a nakon meča i trijumfa nad češkim teniserom sa kojim je prijatelj i sa kojim je često trenirao još jednom je prokomentarisao odluku Rafaela Nadala da nakon finalnog turnira Dejvis kupa u Malagi završi karijeru.

Rivalstvo Đokovića i Nadala je bilo najdugovječnije u istoriji tenisa (31-29).

- Stavio sam post na Instagram i svaka riječ koju sam napisao je iz srca. On je moj najveći rival, to je najviše uticalo na mene u karijeri ubjedljivo. Znali smo da će taj trenutak da dođe prije ili kasnije, ali opet je šok. I za Rodžera Federera sam isto rekao, i Endi Marej ove godine. To je malo previše za mene, ne znam šta da mislim, dio mene, veliki je otišao sa njima. Teške vijesti za teniski svijet, Rafa je inspiracija milionima djece širom svijeta, mora da bude ponosan na sebe - rekao je Đoković na terenu posle plasmana u polufinale mastersa u Šangaju.

image
-FOTO: SCREENSHOT/INSTAGRAM/RAFAEL NADAL

Nadal je odgovorio Novaku Đokoviću na dirljive riječi koje mu je uputio povodom njegove odluke da završi profesionalnu karijeru. Španac se zahvalio na srpskom jeziku:

- Hvala ti, Nole!

Na engleskom je dodao:

- Toliko toga smo doživjeli, toliko toga tek dolazi.

Đoković se osvrnuo i na meč protiv Menšika (6:7, 6:1, 6:4).

- Vrlo neizvjestan meč, Menšik ima precizan, snažan jak servis, visok je i dobro se kreće za svoju visinu. Asovi su pomogli, nisam toliko dobro servirao kad sam servirao za 5:4. On je odigrao dobar taj-brejk prvog seta ja loše, ali ostao sam pribran i dobro počeo u drugom setu.

Osvajač 24 grend slem titule je rekao da odlično poznaje kvalitete mladog Čeha.

- Pratim ga od finala Australijan opena za juniore, trenirali smo zajedno u Crnoj Gori, nismo posljednjih godinu i po, ali sam mogao da vidim danas zašto je jedan od najboljih servera. Budućnost radi za njega. Danas smo prvi put igrali zvanično, mnogo puta smo igrali nezvanično. Roditelji su mu fantastični ljudi, pristojna i dobra familija, ima blistavu budućnost, ima dobre ljude oko sebe - nahvalio je Đoković 19-godišnjeg Menšika.

Po završetku meča sa Menšikom, Novak se susreo i sa nekadašnjim velikim rivalom Rodžerom Federerom, koji se spremao da igra egzibicioni meč. 

- Gdje si matori - rekao je Đoković, a onda su razmijenili još par riječi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 17:58