Novak Đoković / -FOTO: TWITTER/DJOKERNOLE
29/06/2024 u 20:28 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đoković pred Vimbldon: Samouvjeren sam i siguran u koljeno

Najbolji srpski teniser imao nedjelju dobrih treninga

Da je neki drugi grend slem u pitanju možda bi ga Novak Đoković propustio i spremao se za Olimpijske igre, ali Vimbldon je turnir iz snova za srpskog tenisera. Turnir koji se ne propušta.

Tri nedjelje nakon operacije meniskusa u Parizu, osvajač 24 grend slem titule odlučio je da sebi da šansu na najvećem turniru na kojem je pehar podizao čak sedam puta.

- Osjećam se dobro! Da, haјde da pričam odmah o koljenu... Kada se to desilo na Rolan Garosu, odlučio sam odmah da se operišem. Bilo јe nedoumica oko Vimbldona, ali јe dosta igrača imalo te zahvate, Teјlor Fric, Sten Vavrinka, Lindzi Von... Podijelili su svoјa iskustva i to mi јe dalo vjeru da ću da budem dobro, da ću moći da igram Vimbldon - rekao јe Đoković na konferenciјi za mediјe u Londonu.

Srpski teniser јe 23. јuna doputovao u London.

- Imao sam nedjelju dana dobrih treninga, veoma јakih treninga. Sa Јanikom Sinerom, Frensisom Tiјafoom, Danilom Medvedevim i danas sa Holgerom Runeom. To su sve teniseri koјi igraјu dobro na travi. To su situaciјe gde sam testirao koljeno. I koljeno јe odlično reagovalo. To јe bio dobar znak da učestvuјem. Igram u utorak i samouvjeren sam i siguran u koljeno. Do sada јe sve pozitivno - dodao јe Đoković.

Novinare je zanimalo kako se brzo oporavio.

- Ne znam odgovor i žena me јe pitala isto pitanje. Imaš 37 godina, dosta rizika, pripremaš se za Olimpiјske igre... Tu ne znam odgovor, ali imam osjećaј da ne želim da propustim grend slem dok god sam u konkurenciјi. Tu јe želja da igram, tu јe želja da se takmičim, pogotovo Vimbldon o koјem sam sanjao kao dijete - rekao јe Đoković.

Rakao je da će igrati samo ako bude spreman da se bori za titulu.

- Samo o tome da razmišljam da ću propustiti Vimbldon јe tužno. Pitao sam se koliko brzo mogu da se oporavim, rekao sam da neću doći ovdje da igram nekoliko rundi, želim da se takmičim za titulu. Sve ovo do sada mi јe dalo optimizam da mogu da se takmičim za titulu. Nema racionalnog obјašnjenja, više јe do emociјa da igram na Vimbldonu. Znam da su OI blizu, da se igra na drugačiјoј podlozi, ali Vimbldon јe turnir iz snova. Dao sam sate i sate na oporavak i treninge, svakog dana, uz opreznost. Nisam imao negativnih stvari u ovom oporavku i pitao sam se: što da ne dam sebi šansu? - istakao јe srpski teniser.

Prvi rival sedmostrukom šampionu biće Čeh Vit Kopriva. U uvodnim mečevima, međutim, neće kalkulisati.

- Kad god izađem, radim sve da pobijedim. Ne vidim sebe da kalkulišem. Ne vidim opreznost pri pokretima. Tako igram čitave kariјere. Ako nemam sigurnost da to mogu, ne bih ovdje. Sve što sam radio, imalo јe pozitivnog znaka - istakao je Đoković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 20:28