Džek Drejper / -FOTO: ATP/GETTY IMAGES
02/09/2024 u 21:00 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Drejper nadmoćno do prvog GS četvrtfinala, Muhova i Pegula među osam najboljih

Britanac nadigrao Čeha Tomaša Mahača. Čehinja i Amerikanka slavile protiv Jasmin Paolini, odnosno Dajane Šnajder

Britanski tenis je definitivno dobio igrača od kojeg se u budućnosti mogu očekivati veliki rezultati - Džek Drejper, 25. na ATP listi ubjedljivo je savladao Čeha Tomaša Mahača sa 6:3, 6:1, 6:2 i izborio palsman u četvrtfinale Ju-Es opena, i prvo grend slem četvrtfinale u karijeri.

Drejper u Njujorku blista, što potvrđuje podatak da još nije izgubio ni set, a rival u borbi za polufinale biće mu bolji iz australijskog okršaja Aleks de Minor – Džordan Tompson.

Amerikanki Emi Navaro i Bjeloruskinji Arini Sabalenki u četvrtfinalu na ženskom turniru pridružile su se Čehinja Karolina Muhova i još jedna Amerikanka, Džesika Pegula.

Muhova koja je trenutno 52. igračica na VTA listi nadigrala je finalistkinju Rolan Garosa i Vimbldona, petu teniserku svijeta Italijanku Jasmin Paolini sa dva puta po 6:3, dok je Pegula bila prejaka za Ruskinju Dajanu Šnajder - 6:4, 6:2.

Muhova koja je prošle godine stigla do polufinala će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela Karolina Voznijacki-Hadad Maјa, dok će Pegula prvo polufinale na domaćem GS tražiti protiv bolje iz susreta između prve igračice svijeta Poljakinje Ige Švjontek i Ruskinje Ljudmile Samsonove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 10:06