Novak Đoković / -FOTO: L‘EKIP
28/12/2023 u 09:14 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

L‘Ekip: Đoković i Bajls najbolji sportisti u 2023. godini

Srpski teniser slavio ispred Leona Maršanda i Maksa Ferstapena

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i američka gimanstičarka Simon Bajls najbolji su sportisti 2023. godine u izboru prestižnog francuskog dnevnika „L‘Ekip”.

Đoković je u proteklih godinu dana igrao u finalima sva četiri Gren slem turnira i osvojio tri – Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open.

Time je postao teniser sa najviše Grend slem titula u istoriji – 24.

Osim toga, osvojio je Masters turnire u Sinsinatiju i Parizu i završni masters u Torinu, a godinu je započeo trijumfom u Adelaidi.

Đoković je godinu počeo kao četvrti teniser svijeta, a završio je kao prvi, probivši granicu od 400 nedjelja na vrhu ATP liste.

U selekciji „L‘Ekipa", Srbin je imao više bodova od drugog i trećeg sportiste na listi, plivača Leona Maršanda i vozača Formule 1 Maksa Ferstapena.

U prvih deset su i atletičar Noa Lajls, ragbista Sia Kolisi, skijaš Marko Odermat, biatlonac Johanes Bo, biciklisti Tadeus Pogačar i Matje van der Pol i fudbaler Erling Haland.

Najbolja sportistkinja svijeta u izboru „L‘Ekipa” je američka gimnastičarka Simon Bajls, koja je trijumfovala ispred skijašice Mikaele Šifrin.

Slijede plivačica Kejti Ledeki, fudbalerka Aitana Bonmati, biciklistkinja Demi Voling, atletičarke Fejt Kipjegon i Šerika Džekson, fudbalerka Dženifer Ermoso, atletičarka Tigist Asefa i biciklistkinja Lote Kopecki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 12:50