Karlos Alkaras novi šampion Pekinga / EPA-EFE-ANDRES MARTINEZ CASARES
02/10/2024 u 14:51 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Meč koji je ponudio sve: Alkaras u spektakularnom finalu srušio Sinera za titulu u Pekingu

Španac nakon preokreta dobio prvog tenisera svijeta

Spektakl je najavljen, spektakl je i bio - Karlos Alkaras nakon tri sata i 24 minuta srušio je prvog tensiera svijeta Janika Sinera nakon preokreta 6:7, 6:4, 7:6 i osvojio titulu na turniru Pekingu. Četvrtu ove godine posle Indijan Velsa, Rolan Garosa i Vimbldona i ukupno 16. u karijeri.

Revanširao se Alkaras tako Sineru za prošlogodišnji poraz u polufinalu, dobio 10. jubilarni meč i sada vodi sa 6-4 u međusobnim duelima. Ujedno, Španac koji će od narednog ponedjeljka biti drugi na svijetu prekinuo je niz Sinera od 15. vezanih pobjeda koji je Italijan započeo u Sinsinatiju, nastavio na Ju-Es openu, ali nije uspio da odbrani krunu u Pekingu.
Sa trona ga je skinuo Alkaras u meču koji je ponudio sve i u kojem je prštalo na terenu. Meču koji je pokazao da Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer koji se već penzionisao imaju dostojne naslednike.

Kada Novak i Rafa odu u penziju tenis ostaje u pravim rukama. Era Alkarasa i Sinera je počela.

Alkaras je novi šampion Pekinga, Alkaras koji je prvi put osvojio pehar u glavnom gradu Kine je u taj-brejku pokazao i mentalnu snagu i od 0:3 nanizao sedam poena za veliku pobjedu, devetu vezanu i napravio sjajnu uvertiru za Masters u Šangaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 14:52