Janik Siner / EPA-EFE-ALEX PLAVEVSKI
06/10/2024 u 13:57 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Preokreti Sinera i Medvedeva, Alkaras siguran

Italijan i Rus slavili pobjede u tri seta na mastersu u Šangaju

Prvi teniser svijeta, Italijan Janik Siner i Rus Danil Medvedev, opravdali su uloge favorita u mečevima osmine finala, slavili trijumfe nakon preokreta i izborili plasman u osminu finala mastersa u Šangaju.

Argentinac Tomas Ečeveri je odigrao veomna dobar meč protiv Sinera, dobio prvi set, ali nije uspio da režira iznenađenje. Prvi reket planete je uspio da se izbori sa ofanzivnom igrom Argentinca i dobio meč pod zatvorenim krovom - 6:7, 6:4, 6:2.

- Odigrao je sjajan taj brejk, što sam morao da prihvatim. Morao sam da krenem od nule, što sam i učinio. Bio je veoma težak meč – i fizički i mentalno, tako da sam veoma zadovoljan što sam prošao - kazao je Siner kojeg sada čeka ili Ben Šelton ili Karbaljes Baena.

Raspoloženog rivala u Italijanu Mateu Arnaldiju imao je i Rus Danil Medvedev, koji je nakon velike borbe slavio sa 5:7, 6:4, 6:4, a u osmini finala ga čeka bolji iz duela Cicipas – Muler.

Za razliku od Sinera i Medvedeva, šampion Pekinga, Španac Karlos Alkaras je u dva seta dobio Kineza Jibinga Vua 7:6, 6:3. 

Drugi teniser svijeta osimini finala če igrati protiv boljeg iz duela Francuza Gaela Monfisa i Iga Ambera

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. oktobar 2024 15:25