Беливук беливук / - непознат
05/08/2021 u 09:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(+18) ВЕОМА УЗНЕМИРУЈУЋЕ: Објављене језиве фотографије мучења жртава Беливуковог клана

Београдски Курир је дошао у посјед најјезивијих фотографија мучења жртава Беливуковог клана. Уређивачки колегијум овог листа је објавио да је свјестан да ће ове фотографије изазвати бол породица жртава и узнемирити читаоце, али, како је саопштено су увјерени да је у овом тренутку важнији интерес јавности да види ова злодела како би запамтила колико је ова криминална група опасна и брутална

Курир је дошао у посјед нових, до сада најјезивијих фотографија мучења и касапљења жртава Беливуковог клана. Свесни да ће објављивање ових фотографија изазвати узнемирење читалаца и породица настрадалих и повриједити право на достојанство жртава и дубоко уважавајући њихов бол, уређивачки колегијум је ипак одлучио да их објави, водећи се процјеном да је у овом тренутку важнији интерес јавности да види ова злодјела, а све са намјером да држава и друштво не дозволе да се овакви злочини икада више понове. Поједине од ових фотографија недавно су приказане новинарима у Тужилаштву за организовани криминал, а након подизања оптужнице Курир је одлучио да их објави.

Објављени садржај је изузетно узнемирујућ и молимо осјетљиве читаоце да га прескоче. ФОТОГРАФИЈЕ ЋЕ БИТИ ДОСТУПНЕ НА ОВОМ ЛИНКУ ВЕЧЕРАС ДО 22 САТА.

Иначе, ове фотографије и пред судом ће бити коришћене као један од бројних доказа које је тужилаштво прикупило током истраге против криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића. Курир је дошао у посјед фотографија мучења и искасапљених тела Горана Величковића Гоксија и Лазара Вукићевића. Према незваничним информацијама, оне су пронађене у телефонима, а окривљени су их размјењивали преко апликације скај.

Свједок сарадник тужилаштва Бојан Хрватин, како је Курир писао, признао је и детаљно описао како су жртве намамљене у Ритопек, мучене, убијене, а потом искасапљене и самлевене у индустријској машини за млевење меса.

На фотографијама на којима је Горан Величковић Гокси, који је према наводима оптужнице убијен 3. августа прошле године, види се да су после бруталног касапљења на његовом тијелу крвљу написали "Кораћ пич.а". Подсјетимо, управо је сведок сарадник потврдио да је Величковић убијен јер су Беливук и Миљковић, који су доносили све одлуке у клану, сумњали да је на вези са "шкаљарским кланом" и Филипом Кораћем, с којима су били у крвавом рату.

- Марко Миљковић ми је испричао да се Гокси добро држао, да је био најхрабрији, да га је он лично ријешио једним ударцем сјекире. Рекао је да је добро погодио и да није морао два пута да удара - испричао је свједок сарадник и признао да су потом, после убиства, са Гоксијевог телефона слали његове измасакриране фотографије Кораћу.

На морбидним сликама које до сада нису објављиване у јавности припадници Беливуковог клана забиљежили су и мучење, а потом и комадање тијела Лазара Вукићевића, у октобру прошле године. Припадници групе су сумњали да он и Александар Шарац надзиру Беливукову групу из стана, који су наводно изнајмили у близини стадиона ФК Партизан. Наводно, пронашли су контакт из редова шкаљарског клана, извесног Капетана, с чијег телефона су му слали поруке и намамили га да дође у кућу, тако што су му послали слике везаног Беливука и поруку: "Дођи да мучимо вепра". Шарац је тада одбио да дође, али је убијен неколико мјесеци касније у ТЦ Ушће, док је Вукићевић, брутално мучен, а потом исјечен и самлевен у кући у којој је мислио да ће затећи везаног Беливука.

(Курир.рс/Е. К./фото Курир, Зорана Јевтић, Дадо Ђилас)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:56