/ - Извор: Н1
18/02/2022 u 10:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокат: Јак је лоби у СПЦ, Пахомије је изнад закона

Епископ Пахомије примио је у уторак Сретењски орден првог степена од предсједника Србије Александра Вучића на свечаности у Палати Србије у Београду

Адвокат Александар Стојковић, који је заступао четворицу малољетника у поступку против епископа врањског Пахомија за сексуално злостављање изјавио је да се против Пахомија тренутно не води никакав поступак, посебно зато што је "недодирљив", преноси N1.

Стојковић, који је од 2002. године заступао четворицу малољетника који су оптужили епископа врањског Пахомија за сексуално злостављање, рекао је за лист „Данас“ да се о овој теми ништа не дешава већ годинама, нити се води судски поступак.

-Јак је тај лоби у Српској православној цркви. Он (владика Пахомије) је изнад закона. Припада групи људи за које закони и прописи ове земље не важе- рекао је Стојковић.

Адвокат је објаснио да је сваки од дјечака, 2002. године када се тај случај догодио, написао на 10-15 страна своје искуство, након чега је њихове писане изјаве предао тужилаштву.

Међутим, како је рекао, поступак против владике је окончан 2006. године, због застарелости и недостатка доказа.

Епископ Пахомије примио је у уторак Сретењски орден првог степена од предсједника Србије Александра Вучића на свечаности у Палати Србије у Београду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 19:11