вељко беливук / - дан
22/06/2023 u 17:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Belivuk: Pojaviće se uskoro četvrti svjedok saradnik koji će raščivijati sve

Vidjećete, uskoro će se pred vama u sudnici pojaviti novi četvrti saradnik sa novom ‘famoznom sveskom’, koji će raščivijati sve što su propustili Lalić, Hrvatin i Spasojević, naveo je on

Pred posebnim odjeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu nastavljeno je suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka za sedam teških ubistava i brojna druga krivična djela.

Prvooptuženi Veljko Belivuk nastavio je da iznosi primjedbe na svjedočenja okrivljenih saradnika Srđana Lalića, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića, koji su pred sudom svjedočili od novembra 2022. do polovine maja ove godine, prenosi N1.

Belivuk je i danas govorio da saradnici tužilaštva u ovom postupku lažu i da su instruisani od strane tužilaštva, ali je i rekao da ima saznanja da će se u postupku pojaviti novi svjedok saradnik.

- Vidjećete, uskoro će se pred vama u sudnici pojaviti novi četvrti saradnik sa novom ‘famoznom sveskom’, koji će raščivijati sve što su propustili Lalić, Hrvatin i Spasojević. Onda će tužilaštvo ovu trojicu pustiti niz vodu, a on će postati ključni svjedok, samo što on neće da bude osuđen kao Lalić na 18 godina, to mu je mnogo, hoće manje, a biće okrivljen za mnogo više krivičnih djela nego Lalić. Vidjećete, sudija, da će biti tako, kazao je Belivuk.

Tokom izlaganja svojih prim,edbi na iskaze okrivljenih saradnika, Belivuk je kao i na prethodnom ročištu čitao stenograme sa svakog ročišta i iznosio svoja zapažanja i konstatacije na ono što je bilo rečeno, a ne konkretne prim,edbe, kako bi trebalo i na šta mu je i na prethodnom ročištu ukazala preds,ednica sudskog vijeća.

Uglavnom bi Belivuk čitao čitave paragrafe i onda dao konstataciju da je saradnik ili lagao ili prema njegovom mišljenju nelogično govorio.

- Spasojević je recimo zapisivao sve što je Lalić govorio tokom svjedočenja, samo je malo pretjerao u zapisivanju. Govorio je iste rečenice kao i Lalić, naveo je Belivuk.

Takođe je Belivuk rekao i da tužilaštvo sve vrijeme pokušava da od navijačke grupe „Iz principa“ napravi organizovanu kriminalnu grupu „Principi“.

- Mi sve vrijeme ističemo da smo navijačka grupa ‘Iz principa’, ali ne vrijedi, kazao je Belivuk.

Dodao je on i da je navodni bunker odnosno baza ispod južne tribine na Partizanovom stadionu u kom su članovi klana, kako se u optužnici navodi, izvršavali određena krivična djela, u stvari samo restoran koji su navijači preuredili i tamo organizovali koncerte, humanitarne akcije za djecu sa Kosova, dobrovoljno davanje krvi.

- Ta baza ili bunker se nalazi ispod južne tribine. Pa valjda policija ili uprava Partizana ne bi dozvolila da ja tako nešto imam. Mi smo taj restoran digli iz pepela, što bi političari rekli ‘tamo su bili zmije, pacovi i narkomani’. To je bila naša druga kuća, mi smo tamo provodili vrijeme. Voljeli smo ga, kao i stadion, i danas ga volimo, rekao je Belivuk.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 09:30