/ - Фото: Тужилаштво Србије
08/11/2021 u 09:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беливукова десна рука: Миљковић заклао инспектора у болници?

Баш због заташкавања овог убиства иза решетака је завршила Дијана Хркаловић, Вељина и Маркова шефица

Дејан Јовић (48), вишеструко награђивани полицијски инспектор, заклан је у јулу прошле године у болничкој постељи, пише Kurir.rs./Republika.rs.

Егзекутор је, како се сумња, био лично Марко Миљковић звани Маре или Месар, десна рука Вељка Беливука, преноси Srpski telegraf.

Јовић је, иначе, о чему се већ писало, био  на мети бивше државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић јер је истраживао убиство на шинама и друге злочине клана Веље Невоље, наводи лист.

Да човјек који је био одлучан да расвијетли убиство каратисте Властимира Милошевића и на робији отјера обојицу вође крвног клана није умро од короне на Инфективној клиници у Београду, како је и званично саопштено, сматра Дејанов отац Вукосав.

Он каже да није изненађен сазнањима до којих се дошло после хапшења Беливуковог клана.

- Још на Дејановој сахрани ми је дошао један човјек и рекао: "Ја сам полицајац, пријатељ вашег сина, и хоћете да знате, Дејан је заклан и умро је у тешким мукама".

Нажалост, вјерујем да је било тако јер ми је готово 30 људи потврдило да је убијен. Када сам то причао једним његовим колегама, овај ме је шокирао, рекавши: "Па шта си мислио. Он је морао да буде смакнут" - прича отац.

Извори из истраживања су рекли и да је одмах после злочина једна медицинска сестра која је радила на том одељењу напустила посао и отишла у Аустрију. Наводно, она је вољна да открије шта се десило кобног дана када је Миљковић на волшебан начин ушао на клинику и убио Јовића, али тражи гаранције за своју безбједност. Такође, спекулише се и да је један доктор из истих разлога напустио посао, што полиција провјерава.

- Дејан је испред себе имао обезбjеђење, што је необично, осим ако нису желели да га држе на оку до ликвидације. Обезбјеђење је повучено два-три дана пред смрт. Такође, речено ми је да су у исто вријеме са одељења склоне и двије медицинске сестре које су биле уз његово све вријеме. Дејан је умро у мукама, убијен је, а оне су, вјеровано, склоне да не би видјели ликвидацију и касније проговориле о томе - изричит је отац Вукосав.

Он додаје да је од те двије сестре једна из Бруса, мјеста у ком живи породици Јовић.

- Пошто је мој син убијен, видио сам њеног оца, који је свештеник, и он ми је рекао да ћерка има неких проблема у вези са послом. Ништа ми друго није рекао нити знам гдје је сада пошто је дуго нисам видео у нашем граду - каже Вукосав.

Подсјетимо, несрећни отац је недавно од надлежних тражио да још једном испитају све околине Дејанове смрти.

Страдање Дејана Јовића

- почели да га слушају у јуну 2018.

- ухапшен у децембру 2018. под лажним оптужбама

- мјесец дана провео у притвору

- ослобођен у марту 2020.

- убијен у јулу 2020.

Јовић био на трагу убица кума Луке Бојовића и адвоката Огњановића

- Био сам у Управи криминалистичке полиције, гдје су ми обећали да ће све расвијетлити. Не знам ни да ли је мој син уопште био заражен јер корону није имао нико у нашој кући нити ико од људи с којима се сретао - каже за Српски телеграф Вукосав.

Страдање награђеног полицајца почело је током истрага убистава Милошевића на шинама 30. јануара 2017. Јовић је показао да су ликвидатори Невоља и Маре, али се догодио општи случај и бруталним случајевима. Све је окончано његовом смрћу и ослобађањем обоице сумњичених јер су волшебно контамирани ДНК трагови са мјеста злочина.

Баш због заташкавања овог убиства иза решетака је завршила Дијана Хркаловић, Вељина и Маркова шефица.

Полиција истражује и тврди да је Дејан Јовић опште није имао корону. Како каже извор нашег листа, врло је вјероватно да је намјерно означен као пацијент КОВИД јер се код преминулих који су били заражени не раде производње, према препорукама Свјетске здравствене организације.

- Да је било идеално јер, ако нема продукције, могуће је прикрити да је посреди злочина, а не природна смрт - објашњава наш саговорник.

Покојни пуковник Јовић имао је импресивну полицијску каријеру. Као први човјек одељења за крвне деликте, добио је само најбоље оцијене, а шест пута је добио награду министра.

За заслуге у брани отаџбине 1999. добио је Орденборца, а 2003. проглашен је за најбољег полицајца у Србији. Двапут је рањаван током акције.

Оно што је такође индикативно јесте да је Хркаловићева налог за прислушкивање Јовића дала у јуну 2018, мјесец дана после убистава Драгослава Галета Милорадовића, кума Луке Бојовића. Незванично, Дејан је био на трагу наручитеља ове ликвидације. Српски телеграф је већ писао да је Гале био на мети Дијаниног мафијашко-полицијског клана због пријатељства с једним од вођа "шкаљараца", а пресуда му је потписана када му је Лукин адвокат Миша Огњановић испричао да је видео голишаве слике државне секретарке које је слала мафији и себи блиском министру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 22:13