Беливук након хапшења / - Курир.рс
26/04/2022 u 11:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поново одложено рочиште Беливуковој групи

У суд је око девет часова стигло око пет марица, испред Специјалног суда су се окупиле бројне медијске екипе, а у међувремену су почели да пристижу адвокати

Специјалном суду у Београду данас је за 24. мај одложено припремно рочиште у процесу против организоване кроминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници потврђеном оптужницом терете за пет убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Данашње припремно рочиште је одложено јер се адвокати оптужених Владимира Грека и Владе Драганића нису појавили на суђењу.

Грека и Драганића је заступао Дејан Лазаревић који је ухапшен 14. априла због сумње да је припадник организиване криминалне групе Дарка Шарића, и од тада се налази у притвору.

Како је рекла адвокат Миљана Перендија која брани Филипа Ивановског, Никола Ристовић сада заступа Вељка Беливука и још неке припраднике њихове групе.

У суд је око девет часова стигло око пет марица, испред Специјалног суда су се окупиле бројне медијске екипе, а у међувремену су почели да пристижу адвокати.

Међу првима је у суд стигао адвокат Немања Говедарица, затим Ивана Остојић, Никола Ристовић, Стефан Јокић, Никола Думнић ,Горан Петронијевић и многи други...

Такође, са слободе су дошли окривљени Војислав Ðорђевић, Слађана Секулић, Владимир Димитријевић.

Припремно рочиште је 8. марта било одложено јер је Беливуков адвокат Лазаревић тражио изузеће тужилаца и судија.

Припремно рочиште је затворено за јавност и њему могу да присуствују само оптужени, њихови браниоци, пуномоћници оптужених, поступајући тужилац и судско вијеће.

Није познато ко ће заузети Лазаревићево мјесто и бити бранилац неких чланова Беливукове групе.

На овом рочиштву које је заказано и за сриједу и четвртак, оптужени ће се кратко изјаснити о кривици, односно да ли признају или негирају кривична дјела за која се терете, а потом ће тужилаштво и одбрана предлагати своје доказе који ће се изводити током суђења.

Након што се оконча припремно рочиште суд ће заказати главни претрес (суђење) које ће бити јавно, а оптужени ће моћи детаљно да изложе своје одбране.

На данашњем рочишту Беливук, Миљковић и остали оптужени су приведени из притвора Окружног затвора у Београду под јаким мјерама обезбјеђења.

Осим притворених, на оптужници се налази још пет особа, од којих су двије у кућном притвору, а четворица су одлучила да тужилаштву открију детаље извршења кривичних дјела, од којих су двојица добила статус - свједока окривљених.

Бојан Хрватин и Никола Спасојевић закључили су споразум са Тужилаштвом за организовани криминал да за казну од 15 и 14 година затвора свједоче против ове групе о тешким убиствима и другим кривичним дјелима која је починила.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:11