Бјелогрлић и Антонијевић / - Колаж Ало
27/11/2021 u 10:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелогрлићу пријети затвор због пребијања Антонијевића

Јавни тужилац предложио jе затворску казну од шест мјесеци за кривично дјело насилничко понашање члан 344 став 2 КЗ, за коjе jе иначе прописана казна од шест мјесеци до пет година затвора, колико у овом тренутку пријети глумцу

О скандалу коjи се догодио 23. августа када jе Драган Бjелогрлић на „Филмским сусретима“ у Нишу напао и претукао редитеља Предрага Гагу Антониjевића бруjао jе читав регион, а инцидент jе добио нови епилог када jе Основно jавно тужилаштво у Нишу подигло оптужни предлог против глумца због насиља коjе jе починио.

Наиме, jавни тужилац предложио jе затворску казну од шест мјесеци за кривично дјело насилничко понашање члан 344 став 2 Кривичног законика, за коjе jе иначе прописана казна од шест мјесеци до пет година затвора, колико у овом тренутку пријети глумцу.

Овим поводом Ало је контактирао адвокатицу Jелену Законовић, коjа jе обjаснила да висина казне коjу ће добити Бjелогрлић зависи искључиво од суђења.

- Суд ниjе везан предлогом тужилаштва. Судиjа може изрећи већу, али и мању казну од оне коjу jе тужилац предложио. У пракси суд углавном донесе блажу пресуду, а у овом конкретно случаjу тражена jе минимална казна за Бjелогрлића, али то не значи да ће она бити и изречена - обjаснила jе Законовић, и додала:

- Уколико окривљени ниjе раниjе имао иста дјела, он може добити и наногицу или услов умјесто затворске казне - рекла jе адвокатица и открила каква права има Антониjевић уколико не буде задовољан пресудом.

- Он jе као оштећени имао право да се прикључи тужби. Уколико не буде задовољан пресудом, он лично неће имати права жалбе већ jавни тужилац. Антониjевић може паралелно да покрене поступак, али не за исту ствар. Може да тужи Бjелогрлића за увреду или повреду части, али за насиље не - рекла jе адвокатица.

image

Предраг Гага Антонијевић

- принтскрин ТВ Пинк

Подсјетимо, инцидент се догодио 23. августа у кафеу хотела „Амбасадор“ у центру Ниша, гдје су боравили гости глумачке манифестациjе „Филмски сусрети“. Антониjевић jе око четири сата уjутро позвао полициjу и рекао да га jе Бjелогрлић тукао. Обjаснио jе да jе он сједио у кафе-бару када му jе Бjелогрлић, са коjим jе одраниjе у лошим односима и са њим води и судске спорове, пришао и без икаквог разлога и повода му задао два ударца у главу. Режисера jе Хитна помоћ одвезла у Ургентни центар Универзитетског Клиничког центра у Нишу, гдје jе установљено да има лаке тјелесне повреде у виду нагњечења поглавине и модрице испод лијевог ока.

Снимци сигурносних камера потврдили су ријечи редитеља због чега jе Бjелогрлић истог дана приведен, по налогу тужилаштво му jе одредило задржавање до 48 сати, а глумац jе на слободу пуштен дан касниjе. Након укидања полициjског задржавања Бjелогрлић се обратио новинарима и правдао се.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:54